Yellow Tigers zwaar onderuit tegen Turkije

De Belgische volleybalvrouwen zijn in hun derde groepswedstrijd op de Europese Spelen in Bakoe tegen een zware 3-0 nederlaag tegen Turkije aangelopen.

Het werd 25-16, 25-15 en 25-18, meteen de tweede nederlaag voor de Belgen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Op de derde speeldag van de European Games in Bakoe moesten de Yellow Tigers hun duidelijke meerdere erkennen in een sterk Turkije. Met één gewonnen wedstrijd op drie en met sterke tegenstanders als thuisland Azerbeidzjan en Polen wordt kwalificatie heel lastig.

Met een sterk serverende Naz liep Turkije onmiddellijk uit tot 0-4. België vocht in blok en verdediging wel maar kreeg geregeld het deksel op de neus. De ingekomen Van de Vyver en Grobelna probeerden wel maar konden niet op tegen de power en ervaring van Turkije. Yilmaz sloeg de Turken naar een verdiende 16-25.

In set twee startte Vande Broek met youngsters Grobelna en Cools, maar Turkije leek niet onder de indruk. Een stabiele Charlotte Leys en de ingevallen Strumilo konden er geen verandering in brengen. Naz dirigeerde een machtig Turkije naar een vlotte 15-25.

Met veel enthousiasme leek België zich in de match te knokken. Geen vroege achterstand om op te halen in de derde set, maar een nek-aan-nekrace. Wakker geschud door het zien van de vechtlust van de Tigers trokken Neriman en Onal de Turkse machine weer op gang. Turkije speelde zes punten voorsprong bij elkaar en België kon niet anders dan dit toestaan. Aangemoedigd door een grote Turkse aanhang was de eerste matchbal meteen prijs: 18-25.

Gert Vande Broek: “Dit toernooi is een harde leerschool voor ons, dat hadden we op voorhand zo ingeschat, maar dat maakt de realiteit niet zachter. Ik heb veel respect voor onze ervaren speelsters die tegen deze moeilijke tegenstanders de kar blijven trekken.”

>> België: Biebauw, Heyrman (1), Leys (8), Aelbrecht (7), Van Hecke (11), Vandesteene (1). Libero: Courtois. Kwamen in: Grobelna (2), Strumilo (4), Van de Vyver (1), Cools (4).