Yellow Tigers zetten scheve situatie recht tegen Spanje

© BELGA
Redactie KW

Nadat ze op de eerste dag van het EK-kwalificatietoernooi in Bordeaux overtuigend wonnen van favoriet Frankrijk, moesten de Yellow Tigers een dag later alle zeilen bijzetten om voorbij Spanje te geraken.

De routiniers, Heyrman en Herbots zetten echter in de tiebreak de scheve situatie recht en behielden de leiderspositie in hun groep na een 3-2 zege (25-15, 19-25, 22-25, 25-21, 15-11).

Geen vuiltje aan de lucht in de eerste set. Na 11-16 moesten de Spanjaarden de rol lossen. Maar in de tweede set ging het van kwaad naar erger met de Yellow Tigers: 0-4 en 1-8. Die kloof kregen onze landgenoten niet meer dicht. Ook in de derde set gingen de Spaanse meiden onder impuls van ‘hardhitster’ Rivero en middenspeelster Collar goed van start, maar Heyrman bracht haar ploeg na 1-5 terug tot 14-14. Erop, maar niet erover en de knokkende Spaansen gingen ook naar tweede setwinst.

Het spel werd bitsiger in de vierde set met een goede Spaanse verdediging en risicovolle aanvallen. Ook de Belgen speelden nu een versnelling hoger en het werd een ware thriller, waarin vier killblocks van het duo Biebauw-Heyrman de doorslag gaven.

In de tiebreak bleven onze landgenoten langs Leys-Aelbrecht gelijke tred houden, Freya sloeg een kleine 9-7 voorsprong op de bordjes, die door Herbots en Heyrman nog werd uitgediept tot matchwinst. Twee punten en meteen staan de Yellow Tigers nog steeds aan de leiding in hun poule, waarin ze morgen om 15 uur Bosnië ontmoeten.

Speelden voor België: Leys 9, Aelbrecht 16, Van de Vijver 2, Herbots 17, Heyrman 13, Van Hecke 11, libero Ruysschaert. Kwamen in: Courtois 1, Biebauw 4, Vandesteene, Rousseaux 1, Van Gestel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier