Yellow Tigers winnen met vingers in de neus van Bosnië-Herzegovina

De Poperingse Charlotte Leys was een van de uitblinkers. © Foto MP
Redactie KW

De nationale vrouwenploeg in het volleybal won makkelijk met 3-0. Setstanden waren 25-13, 25-8 en 25-5.

Het leek een makkelijke opdracht op de voorlaatste dag van het EK-kwalificatietoernooi in Antwerpen: de Bosniërs moesten een vogel voor de kat worden.

Maar een aantal festiviteiten voor aanvang van de match – een huldiging voor haar jarenlange inzet bij de nationale ploeg voor Frauke Dirickx en bloemen voor de jarigen van vandaag (Jasmien Biebauw 26 en Britt Herbots 17) – zorgden toch niet helemaal voor een foutloze start. Daarvan maakten Silic en Begic gebruik om tot 10-9 gelijke tred te houden. Maar onder aanvoering van de Poperingse Charlotte Leys kwam de machine stilaan helemaal op gang. Ilka Van de Vyver bediende weer iedereen op hun wenken en Freya Aelbrecht strafte de vele Bosnische fouten zonder pardon af.

In de tweede set ging de demonstratie verder met deze keer Lise Van Hecke in een hoofdrol, geholpen door de opslagen van Herbots en Leys. Ook verdedigend konden de meer dan 4000 toeschouwers genieten van enkele fraaie reddingen, die nog voor meer enthousiasme zorgden. Slechts één Bosnische speelster kwam tot scoren: 4 punten voor Begic.

Met in de derde set ook Heyrman in de kijker ging de vernietiging van de Bosnische verdediging verder en het was na precies één uur dat Laura Heyrman de arme Bosniërs uit hun lijden verloste. “Een goede voorbereiding voor onze match van zondag tegen Spanje”, vond coach Vande Broek.

Speelden voor België: Leys 11, Aelbrecht 10, Van de Vyver 1, Herbots 9, Heyrman 13, Van Hecke 10. Libero: Courtois. Kwam in: Van Gestel.

(MC)