Yellow Tigers voor drie oefenmatchen naar Bulgarije

23/08/16 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:38

Al enkele weken zijn de Yellow Tigers begonnen aan de trainingen die moeten uitmonden in de kwalificatie voor het EK 2017 na poulewedstrijden met Frankrijk, Spanje en Bosnië/Herzegovina.

Yellow Tigers voor drie oefenmatchen naar Bulgarije

Coach Gert vande Broek koos bewust voor een oefencampagne tegen heel sterke tegenstanders: Bulgarije (10), Polen (8) en Kroatië (9), ploegen die nét onder de Yellow Tigers (7) geklasseerd staan op de Europese CEV-ranglijst.

Vrijdag, zaterdag en zondag (telkens om 20u) wordt in Sofia tegen de Bulgaarse vrouwen gespeeld. "We moeten geen verstoppertje spelen, want we hebben acht oefenmatchen. Dat is niet te veel, maar wel voldoende. In de laatste rechte lijn naar die kwalificatie kozen we voor een klassieke kern en enkele nieuwkomers die in de voorbije zomer hun waarde bewezen. Geen tijd meer voor experimenten. De Tant viel af, nadat ze gisteren een rugoperatie onderging die haar drie/vier maanden van het terrein zal houden."

Ook Lemmens, Grobelna en Divoux vallen af voor de verplaatsing naar Sofia.

De Belgische selectie:

- spelverdelers: Ilka Van de Vyver en Jasmien Biebauw

- libero's: Valérie Courtois, Margo Voets, Britt Ruysschaert

- middenspeelsters: Freya Aelbrecht, Laura Heyrman, Dominika Sobolska

- opposites en receptie/hoek: Lise Van Hecke, Hélène Rousseaux, Charlotte Leys, Els Vandesteene, Céline Van Gestel, Britt Herbots.

(MC)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!