Yellow Tigers verzekeren zich met 3-0 zege tegen Polen van plaats in Final Four

Redactie KW

De Yellow Tigers hebben zich vrijdag in het Nederlandse Doetinchem met een 3-0 zege tegen Polen voor de Final Four van de World Grand Prix vrouwenvolleybal geplaatst.

België, debutant in de World Grand Prix, speelde met Frauke Dirickx, Charlotte Leys, Angie Bland, Lise Van Hecke, Els Vandesteene, Freya Aelbrecht en libero Valerie Courtois. Nina Coolman en Ilka Van de Vyver kwamen in. Lise Van Hecke was net als in de wedstrijden van vorig weekeinde topscorer. Ze nam 23 punten voor haar rekening. De Belgen namen revanche voor hun eerste duel met Polen in de World Grand Prix. Daarin moesten de meisjes van coach Gert Vande Broek in Lima een 3-1 nederlaag slikken.

Zaterdag tegen Nederland

Na vijf zeges en twee nederlagen zijn de Belgen met zestien punten tweede in hun groep, op gelijke hoogte van het ongeslagen Nederland, dat vrijdagavond nog tegen Puerto Rico aantreedt. Puerto Rico en Polen volgen met 14 punten, voor Peru (7), Argentinië (4), Canada (3) en Cuba (1). Zaterdag spelen de Belgen nog tegen Nederland, zondag tegen Puerto Rico. Net als België zijn Nederland en Puerto Rico al zeker van een plaats in de Final Four, die van 15 tot 17 augustus met gastland Polen gespeeld wordt. De winnaar van die Final Four speelt een week later de Final Six tegen de ploegen uit de eerste afdeling.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier