Yellow Tigers verliezen tegen Nederland, Charlotte Leys houdt goed gevoel over aan wedstrijd

Charlotte Leys. © Belga
Redactie KW

Ondank de 3-1 nederlaag hield kapiteine Charlotte Leys een goed gevoel over aan de World Grand Prix-wedstrijd die de Yellow Tigers zondag in het Russische Kaliningrad speelden tegen Nederland.

“In de eerste set liep onze receptie niet optimaal”, verklaarde Leys. “Die set was in het begin eigenlijk al een beetje verloren. Aan de volgende drie sets houd ik een heel positief gevoel over. We zijn zeker niet weggespeeld door Oranje. We hebben hard gestreden voor de gelijkmaker, tot diep in de vierde set. Onze vechtlust heeft geen rankingpunt opgeleverd. Maar ik denk dat we na de eerste set een heel goed niveau hebben gehaald. Dat belooft voor de volgende twee weekends.”

“Ik ben zo blij dat we de derde set hebben gepakt”, klonk het bij Jasmien Biebauw. “Onze servicedruk ging omhoog, onze veldbezetting raakte beter georganiseerd en de blokkering deed zijn werk. Lise Van Hecke haalde haar hamer boven in onze prima vierde set. Daarin begonnen we heel goed, maar op de duur dreef de Nederlandse machine ons in het nauw. Zij straften elk foutje genadeloos af.”

“Na een moeilijke start vonden we veel beter de oplossingen. Het ging almaar beter en beter”, oordeelde Nathalie Lemmens. “Zo ver lagen we niet achterop in de sets. Ik hoopte op stuntwerk. Dat lukte niet. Spijtig dat we er niet slaagden om dat eerste punt te grijpen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier