Yellow Tigers verliezen nipt van Kroatië

Op de tweede dag van deze laatste oefencampagne speelden de Tigers tegen het sterke Kroatië, met sterspeelster Poljak. Het werd een spannende wedstrijd met twee teams in volle aanloop naar de EK-kwalificatie.

In een gelijk opgaande eerste set is het België dat een eerste kloofje kan slaan bij 6-11. De coach van het thuisteam vlucht een eerste keer in een time-out om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. Bij 16-19 kwam Vandesteene in aan service voor Heyrman, met een ace als gevolg. Bij 19-21 volgt een time-out voor de Belgen. Bij 21-24 krijgen de Belgische vrouwen een eerste setbal die ze gelijk omzetten in setwinst.

De Belgen starten de tweede set met dezelfde basis, de Kroaten komen veel feller uit de startblokken en staan 3 punten voor bij 6-3. Bij een 9-6 achterstand volgde een eerste time-out voor de Tigers. Bij 11-8 komt Vandesteene voor Herbots. De Kroaten onder aanvoering van een onhoudbare Fabris hielden de hele set een kleine voorsprong vast en halen setwinst met het kleinste verschil: 25-23.

Ook in de derde set is het weer knokken voor elk punt. De Belgen spelen zich terug in de match en bij een Kroatische time-out staat het alweer 16-17. Een spannende slotfase via 24-24 en een lucky point voor Kroatië. Bij 26-24 haalt Kroatië via Poljak dan toch de set binnen.

Ondanks het verlies toch een bijzonder leerrijke partij

Met Van Gestel voor Herbots en Lemmens voor Heyrman (rust) in de basis wordt er aan de vierde set begonnen. Die start is goed want bij 3-8 is er een eerste time-out aan Kroatische kant. Hun coach probeert zijn team, met héél veel wissels, weer aan het spelen te krijgen maar bij 6-16 hebben de Belgen een mooie voorsprong bij elkaar getimmerd. Bij 17-21 sluipen er toch wat twijfels in bij de “ladies in red” maar gelukkig herpakken de Belgen zich en kunnen ze een 5de set afdwingen, 18-25.

In de laatste set is de start voor Kroatië dat al snel met 3-0 voorstaat. Maar bij 5-5 staan de bordjes alweer gelijk via stevig verdedigend werk. Na een spannende eindspurt, waarbij elke ploeg punt om punt scoort, is het Kroatië dat uiteindelijk met 16-14 aan het langste eind trekt.

“Ondanks het verlies toch een bijzonder leerrijke partij voor de Yellow Tigers, die vandaag tegen een sterk Kroatië mooie dingen lieten zien. Morgen wordt de oefencampagne afgesloten met een nieuwe wedstrijd tegen Kroatië,” weet assistent-coach Kris van Snick.

Kroatië – België: 3-2.

Setstanden: 21-25 / 25-23 / 26-24 / 18-25 / 16-14

België: Van de Vyver, Aelbrecht, Van Hecke, Heyrman, Leys en Herbots. Libero Ruysschaert, kwamen in:Vandesteene, Van Gestel, Lemmens.