Yellow Tigers verliezen nipt van Azerbeidzjan

Ook in de derde wedstrijd op de Europese Spelen konden Charlotte Leys en de andere Yellow Tigers niet winnen. © BELGA
Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben vrijdag op de Europese Spelen in Bakoe hun vierde groepswedstrijd met 3-2 verloren van gastland Azerbeidzjan.

De setstanden waren 25-21, 22-25, 25-20, 21-25 en 15-6 in de golden set. Het is meteen de derde nederlaag voor de Yellow Tigers in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. “We hebben ons vandaag goed herpakt”, stelde coach Gert Vande Broek. “We gaan nu voluit onze kans tegen Polen om in het tornooi te blijven.”

We hebben lef getoond, dat hadden we nodig tegen een topland als Azerbeidzjan”, aldus libero Valérie Courtois. “We hadden het moeilijk om hun receptie onder druk te zetten. Daardoor kregen we de achterstand in set 1 en 3 niet omgebogen. Vandaag hebben Azerbeidzjan en Rahimova hun klasse getoond. De eerste vier sets was Rahimova niet super, maar in set vijf heeft ze getoond dat ze het verschil kan maken op belangrijke momenten.”

Nog niet gewonnen

Eerder in het tornooi verloor België in groep A met 3-0 van zowel Italië als Turkije. Tegen Roemenië was het Belgische team met 3-0 te sterk. Zondag nemen de Yellow Tigers het nog op tegen Polen, dat met 3-0 won van Italië. Turkije had vrijdag geen moeite met Roemenië. Het werd 3-0.

De eerste vier landen van elke groep stoten door naar de tweede ronde (kwartfinales). In poule A leidt Azerbeidzjan voorlopig met 11 punten. Dan volgen Turkije (10), Polen (8), België (4), Italië (3) en het nog puntenloze Roemenië.

België: Heyrman (13), Leys (13), Grobelna (23), Aelbrecht (11), Vandesteene (13), Van de Vyver (2). Libero: Courtois. Kwamen in: Biebauw (1), Wittock, Strumilo, Cools.

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier