Yellow Tigers vegen de vloer aan met Hongarije

© BELGA
Redactie KW

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (FIVB 14) heeft zaterdagavond in de Antwerpse Lotto Arena zijn openingswedstrijd in groep B van het EK volleybal met 0-3 (15-25, 8-25 en 18-25) gewonnen van Hongarije (FIVB 40).

De Yellow Tigers namen in de eerste set onder impuls van een sterk serverende Els Vandesteene meteen de bovenhand en bij de eerste technische time-out stond er al een mooie 4-8 voorsprong op het scorebord, ondanks het feit dat de eerste videochallenge van de wedstrijd in het nadeel van België was uitgedraaid. Hongarije heeft heel wat minder internationale ervaring en dat betaalde het team cash tegen de hongerige Belgen: met sterke blocks van Laura Heyrman en de aanvallende acties van hoofdaanvalster Lise Van Hecke liepen de Yellow Tigers tot tien punten uit, bij het eerste setpunt was het meteen raak: 15-25. In set twee was het Frauke Dirickx – en later Lorena Cianci – die met haar opslagen de Hongaarse verdediging onder vuur nam. Hongarije kon echter in het prille begin van de set standhouden, nadien was het niveauverschil tussen beide landen te groot en snelden de Yellow Tigers naar een verpletterende 8-25 setwinst, mede na heel wat Hongaarse missers. De laatste set verliep na concentratieverlies bij België gelijkopgaangd tot 10-10. Nadat bondscoach Gert Vande Broek zijn troepen tot de orde had geroepen, sloegen de Yellow Tigers opnieuw een kloof en maakten ze het vervolgens ook knap af: 18-25.

Zaterdagavond (20u30) nemen topland Turkije (FIVB 11) en Azerbeidzjan (FIVB 31) het in de tweede wedstrijd in groep B tegen mekaar op. De tweede speeldag in de groep staat zondag op het programma. Om 16u kijken de Yellow Tigers dan Azerbeidzjan in de ogen, om 19u is er Hongarije-Turkije. De derde en tevens laatste speeldag in de groepsfase wordt maandag afgewerkt, met de topper België-Turkije (20u) en het duel tussen Azerbeidzjan en Hongarije (17u). Enkel de groepswinnaar plaatst zich vervolgens rechtstreeks voor de kwartfinales, die donderdag gespeeld worden. De nummers twee en drie van de vier groepen spelen woensdag eerst nog play-offs voor de vier resterende kwartfinaleplaatsen. De halve finales en de finale worden komend weekend in de Rotterdamse Ahoy afgewerkt.

(Belga-Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier