Yellow Tigers sterker dan Servië in Montreux

© BELGA
Redactie KW

Zondag strijden de Yellow Tigers voor de vijfde plaats op de Montreux Volley Masters dankzij een 3-2 zege tegen Servië.

Deze keer voor een volle tribune toonden de Yellow Tigers zich gedurende twee sets iets efficiënter dan hun Servische tegenstandsters, die zich echter herpakten vanaf de derde set. Vanaf 10-11 blokten ze beter dan onze landgenoten, die zelf te veel receptie- en blokfouten lieten noteren. Aelbrecht, Van Hecke en Leys kwamen na 15-19 nog terug tot 21-23, maar niet meer verder.

Tiebreak

In de vierde set mocht Van Hecke dan wel voor een lichte voorsprong gezorgd hebben, van 6-6 liepen de Serviërs weg naar 9-14 en 11-20. De goed ingekomen Sobolska, Biebauw, Van Gestel en bloks van Aelbrecht konden de pil nog verzachten, maar de ingedommelde tafelmensen zagen de winst iets te vroeg naar Servië gaan.

Toch tiebreak dus. Een tipbal en enkele kill-blocks van Heyrman zorgden voor het eerste kloofje, dat door Van Hecke en vooral een weer uitstekend aanvallende Herbots werd uitgediept tot de tweede matchwinst op dit toernooi.

Als beloning mogen ze morgen om 16u voor de vijfde plaats opnieuw aantreden tegen Brazilië, dat gastland Zwitserland versloeg met 6-25, 18-25, 21-25.

Speelden voor België: Van de Vyver, Heyrman, Herbots, Leys, Van Hecke, Aelbrecht, libero Courtois. Kwamen in: Grobelna, Ruysschaert, Van Gestel, Sobolska, Biebauw.

(MC – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier