Yellow Tigers spelen betere tweede match tegen Nederland, maar verliezen weer

© BELGA
Redactie KW

De Yellow Tigers hebben woensdag in Almelo ook hun tweede oefenduel tegen Nederland verloren.

De Belgische speelsters mochten zich wel over een beter niveau verheugen. Dinsdag gingen ze kansloos met 3-0 (25-13, 25-22, 25-19) de boot in, woensdag werd het 3-1. De setstanden waren 15-25, 25-17, 25-22 en 25-23. België is de nummer zeven van Europa, Nederland de nummer zes.

België speelde met Frauke Dirickx, Charlotte Leys, Laura Heyrman, Lise Van Hecke, Hélène Rousseaux, Freya Aelbrecht en libero Valerie Courtois. Jasmien Biebauw, Els Vandesteene, Céline Van Gestel en Ilka Van de Vyver kwamen in.

Tornooi in Turkije

Zaterdag vertrekt het team van bondscoach Gert Vande Broek voor het Europese olympische kwalificatietornooi naar Ankara. In de Turkse hoofdstad nemen ze het in groep B op tegen Polen (05/01), Italië (06/01) en Europees kampioen Rusland (07/01). De eerste twee van de groep gaan door naar de halve finales. De finalisten spelen om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De verliezende finalist en de winnaar van de troosting mogen zich via een mondiaal kwalificatietornooi (mei/juni) alsnog proberen te plaatsen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier