Yellow Tigers sluiten voorbereiding WK af met tweede zege tegen Poolse landskampioen

© VDB
Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben hun voorbereiding voor het nakende WK met succes afgesloten na een tweede 3-0-zege tegen de Poolse kampioen Chemik Police.

De Poolse topspeelster Malgorzata Glinka had er duidelijk zin in en zorgde meteen voor een 1-4-voorsprong. De Yellow Tigers hadden het lastig om het aanvallende geweld te stoppen en zo werd het 6-12. Lise Van Hecke met een sterke service bracht de Belgen terug dichterbij tot 10-12. Aanvallende scores van Leys en Bland dichtten de kloof helemaal bij 13-13. In een spannend seteinde trokken de Yellow Tigers, luid aangemoedigd, de setwinst naar zich toe via een tweede handsaanval van Frauke Dirickx bij 25-23.

In de tweede set startte Cools in plaats van Bland en bleven de Belgen baas over de Poolse kampioen. Via 7-5 en 11-8 met knappe scores van Heyrman en Vandesteene werd de set goed gecontroleerd. Opnieuw vier scores van Heyrman (aanval en blok) zorgde voor 20-14. Glinka liet echter nog niet begaan en het was wachten tot 24-20 opdat Lise Van Hecke het beslissende punt tegen het parket joeg bij 25-20.

Bij het begin van de derde set kwam ook Van de Vyver op het terrein in plaats van Dirickx. Het werd een gelijkopgaande set via 7-7 en 14-14 bleven beide ploegen stevig knokken voor elk puntje. Bij 19-17 moest Police definitief de rol lossen na een killblok van Van Hecke. Captain Charlotte Leys met twee aces op rij maakte 23-18 en via een gemiste service van Gajgal werd de set beslecht bij 25-19.

De Yellow Tigers vertrekken met 2 zeges op rij naar het WK. Zondagochtend nemen de Belgische dames het vliegtuig richting Bari. Dinsdag staat het eerste duel gepland tegen Cuba.

België : Dirickx, Vandesteene, Leys, Heyrman, Van Hecke, Bland en Courtois. Kwamen in: Van de Vyver, Coolman, Cools, Strumilo.

(MC-Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier