Yellow Tigers sluiten tegen Spanje af in schoonheid

25/09/16 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:43

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft zondag in de Antwerpse Lotto Arena ook zijn zesde en laatste wedstrijd in de voorronde van het EK 2017 gewonnen. De Yellow Tigers versloegen Spanje met 3-0.

Yellow Tigers sluiten tegen Spanje af in schoonheid

De Yellow Tigers konden opnieuw vieren. © MPM

Voor de ploeg van coach Gert Vande Broek was het de zesde zege op rij, de derde in de Lotto Arena. Donderdag haalden ze het met 3-0 van Frankrijk, zaterdag zetten ze Bosnië-Herzegovina met 3-0 opzij.

Na het verlies van Spanje zaterdagavond tegen Frankrijk waren de Belgen zeker van groepswinst en kwalificatie. Spanje speelt barrages tegen Oekraïne of Italië. Vorige week wonnen de Tigers in Bordeaux van Frankrijk (3-1), Spanje (3-2) en Bosnië-Herzegovina (3-0).

Het EK wordt volgend jaar in Azerbeidzjan en Georgië gespeeld. Naast de Tigers plaatsten ook de Red Dragons, de Belgische mannen, zich dit weekend in Antwerpen voor het EK 2017.

(Belga/MC)

De setstanden waren 25-20, 29-27 en 29-27.

België speelde met: Van de Vyver 1, Herbots 9, Heyrman 11, Van Hecke 11, Leys 7, Aelbrecht 13, libero: Courtois. Kwamen in: Van Gestel, Ruysschaert, Lemmens.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!