Yellow Tigers sluiten stage af met een nieuwe vijfsetter

De nationale vrouwenploeg volleybal heeft de stage in Bulgarije afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen het thuisland.

De Belgische volleyvrouwen schoten tijdens de derde wedstrijd in Sofia goed uit de startblokken met een 4-8 en 12-17 voorsprong. Foutjes aan Belgische kant brachten de Bulgaren in de wedstrijd bij 21-19. Scores van Aelbrecht en Herbots brachten uiteindelijk toch setwinst bij 23-25.

De Bulgaren reageerden met een stevige start in de tweede set met een tussenspurt naar 14-5. Via wissels aan Belgische kant werd de score nog wat gemilderd maar setwinst ging naar de thuisploeg met 25-17. Ook in de 3de set bleven de Bulgaren via snel middenspel het verschil maken en werd het 25-19.

De Yellow Tigers toonden mentale veerkracht door in de 4de set een 7-2 achterstand om te buigen naar een 9-13 voorsprong. Met een goeie blok-verdediging gingen de Belgen door op hun elan en setwinst bij 16-25. De vijfde set werd de kloof opnieuw al snel gemaakt door de Bulgaren via 9-4 en 13-7. Een sterke servicereeks van Sobolska bracht nog hoop maar bij 14-12 maakte Koleva een einde aan de wedstrijd.

Bulgarije – Belgie: 3-2.

Setstanden: 23-25, 25-17, 25-19, 16-25 en 15-12.