Yellow Tigers sluiten kwalificatiecampagne af met overwinning tegen Griekenland

Charlotte Leys © Belga
Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben zondag het laatste kwalificatietoernooi voor het WK 2018 afgesloten met een 3-0-overwinning tegen Griekenland in groep G in Rotterdam.

België kon zich al niet meer plaatsen voor het WK na de 3-0-nederlaag tegen Bulgarije (FIVB-17) van zaterdag. De Yellow Tigers begonnen aan het kwalificatietoernooi met een 3-2 overwinning tegen Tsjechië (FIVB-23) en een 3-0 nederlaag tegen Nederland (FIVB-8). Donderdag versloegen ze Slovenië (FIVB-115) met 3-1.

De Belgen eindigden als derde in hun groep met acht punten. Nederland en Bulgarije legden beslag op de respectievelijke eerste en tweede plaats en verzekerden zich zo van een ticket voor het WK in Japan. In hun onderlinge wedstrijd voor de eerste plaats haalde Nederland het zondag met 3-0 (25-21, 25-17, 25-23).

Gert Vande Broek: “Overbodige wedstrijd”

Trainer Gert Vande Broek was duidelijk: “Dit was eigenlijk een overbodige wedstrijd die we opgenomen hebben als een eerste oefenwedstrijd voor het komende EK. Wat dat betreft kunnen we het positief evalueren. We hebben niet echt veel tegenstand gekend van de Grieken. We hebben goed gespeeld, vooral goed geserveerd en heel alert verdedigd. We moeten tevreden zijn met deze match, niet met het toernooi want we zijn nog altijd zeer ontgoocheld met de niet-kwalificatie.”

Coach Vande Broek koos voor een “jonge” startopstelling, met als surplus de ervaren Charlotte Leys uit Poperinge als kapitein. De Yellow Tigers speelden verder met Ilka Van de Vyver, Britt Herbots, Nathalie Lemmens, Kaja Grobelna, Laura Heyrman en libero Amber De Tant. Lise Van Hecke en Jasmien Biebauw vielen in.

(Belga/MC)

Griekenland – België: 0-3

Setstanden: 14-25, 17-25, 12-25

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier