Yellow Tigers sluiten Brugse stage af met 3-2-zege

17/09/17 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

De Yellow Tigers hebben zondag de laatste oefenwedstrijd voor het Europees kampioenschap succesvol afgesloten na een overwinning in 5 sets tegen Duitsland.

Yellow Tigers sluiten Brugse stage af met 3-2-zege

Charlotte Leys uit Poperinge is de enige provinciegenote in de EK-selectie. © VDB

Na de knappe 3-1-zege op de fandag van vrijdag konden de Belgische vrouwen het goede spel voortzetten in de eerste set tegen Duitsland. Een sterke Heyrman nam het team op sleeptouw en maakte met 7 punten het verschil in deze beginfase: 25-20. In de tweede set vocht Duitsland terug vanuit een 16-13-achterstand en pakte de set knap met 21-25.

De derde set werd zwaarbevochten en waren het de Yellow Tigers die vanuit achterstand terugvochten: 11-16 en via 19-21 werd het 27-25-setwinst na een knaller van Van Hecke.

Een geprikkeld Duitsland nam vlot de vierde set in met 16-25 en er volgde dus een vijfde set om deze ochtendwedstrijd te beslissen. Een sterk België nam onder aanvoering van Van Gestel en Aelbrecht de maat van de Duitsers en kon bij 15-11-zegevieren.

België speelde met: Biebauw, Van Gestel, Heyrman, Van Hecke, Leys, Aelbrecht en libero's: Courtois, De Tant. Kwamen in: Van de Vyver, Grobelna, Guilliams.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!