Yellow Tigers nemen uitstekende start met winst tegen Polen

Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen zijn goed begonnen aan hun olympisch kwalificatietornooi in het Turkse Ankara. De Yellow Tigers rekenden dinsdag in hun openingswedstrijd in groep B immers met 3-1 af met Polen.

De Belgen begonnen uitstekend aan de partij en haalden set 1 al bij al redelijk vlot binnen (25-19). In set 2 toonden de Poolse vrouwen zich veel sterker, wat resulteerde in 16-25 setwinst en een 1-1 tussenstand. In een erg spannende derde manche knokten de Tigers voor wat ze waard waren. Ze werkten drie Poolse setpunten weg en maakten het op hun eerste setbal meteen af: 27-25 en 2-1 voor de Belgen. In de vierde manche gingen de sterk spelende Belgen door op hun elan. Ze stonden voortdurend op voorsprong en maakten het af (25-18).

Yellow Tigers nemen uitstekende start met winst tegen Polen

Later in groep B speelt de selectie van coach Gert Vande Broek nog tegen Italië en topfavoriet Rusland. Als de Belgen bij de top twee eindigen, mogen ze vrijdag hun halve finale afwerken tegen een land uit groep A (Nederland, Duitsland, Kroatië, Turkije), de finale is voor zaterdag. De winnaar daarvan plaatst zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de tweede en derde krijgen een nieuwe kans in een World Qualifier in het Japanse Tokio (14 mei-5 juni).

“Gaan voor plaatsen 2 of 3”

“Ik denk dat de eerste match cruciaal kan zijn. Voor ons kan het al dadelijk erop of eronder worden tegen Polen”, had Vande Broek vooraf al laten optekenen. “Als we winnen, zou ik als tegenstander – Italië in dit geval – niet graag tegen ons spelen in de volgende match. Rusland staat boven iedereen. Ik denk dus dat we moeten gaan voor de tweede of de derde plaats in het tornooi, die nog kansen biedt in Japan.”

Yellow Tigers nemen uitstekende start met winst tegen Polen

België speelde met Dirickx, Leys, Aelbrecht, Van Hecke, Vandesteene, Heyrman, libero Courtois. Kwamen in: Van de Vyver, Van Gestel, Lemmens, Rousseaux, Biebauw. De setstanden waren 25-19, 16-25, 27-25 en 25-18.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier