Yellow Tigers met voetjes op de grond tegen Italië

© BELGA
Redactie KW

Na de spectaculaire overwinning van vrijdag tegen Turkije moesten de Yellow Tigers zaterdag duidelijk hun meerdere erkennen in Italië. In het begin van elke set ging het gelijk op maar België kon enkel in de laatste set vastklampen tot aan de 20 punten. De Tigers hebben nu één overwinning en één verlieswedstrijd in de hoogste groep van de World Grand Prix. Zondag wacht mogelijk de sterkste tegenstander: de VS.

Een vervolg op de prestatie tegen Turkije van vrijdag zat er niet in, in de Baskent Volleyball Hall in Ankara. De eerste punten waren wel hoopvol, de Belgische opslagdruk leek van het niveau van vrijdag: 8-7. Daarna blokte Lucia Bosetti twee keer goed op Grobelna en leek de Italiaanse machine vertrokken. De Belgische receptie sputterde waardoor de aanvalslijn moeilijker tot scoren kwam. Aan het net domineerden de Italianen in blok. De setbal was opnieuw een blok, dit keer op Heyrman: 15-25.

De Italiaanse vrouwen raakten in de flow en begonnen de Belgische receptie veelvuldig te storen. Als België die opslagdruk kon evenaren was er de handigheid van Bosetti en de power van Sorokaite en Gennari om alsnog de punten te maken. De ingekomen Van Gestel en Goliat konden daar weinig aan veranderen. 17-25 was een correcte weergave van de verhouding tussen een sterk Italië en een matig België.

Met een frisse Van Gestel in de plaats van Vandesteene vonden de Yellow Tigers hun vechtlust terug. Via een knal hoog op de handen en een slimme touché-bal zorgde Van Gestel opnieuw voor ademruimte. Tot 20-21 slopen Leys en Heyrman mee naar de 20, maar opnieuw dankzij een stabiel en sterk blok – de matchbal was een kill op Van Gestel – drukten de Italianen hun wil door: 20-25.

Zondag speelt België zijn laatste wedstrijd in Ankara tegen de Verenigde Staten. Van daaruit vliegen de Tigers door naar Brazilië voor het vervolg van de World Grand Prix.

(MC – foto Belga)

Italië – België: 3-0 (25-15, 25-17, 25-20)

België: Heyrman (5), Leys (4), Grobelna (7), Aelbrecht (7), Vandesteene (3), Van de Vyver (2). Libero: Courtois. Kwamen in: Cianci, Van Gestel (5), Cools, Goliat (1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier