Yellow Tigers maatje te klein voor Brazilië

De Yellow Tigers. © GF
Redactie KW

De Belgische nationale volleybalvrouwen zijn vrijdag in hun achtste wedstrijd in de World Grand Prix tegen een logische 3-0 nederlaag tegen grootmacht Brazilië aangelopen.

De nummer twee van de wereld haalde het in het Italiaanse Catania met 25-14, 25-17 en 25-23 van de elf plaatsen lager geklasseerde Yellow Tigers. In de derde set leidde België met 11-13 en 21-23, maar in de slotfase toonden de Brazilianen hun talent en ervaring.

Voor de Belgen was het hun tweede wedstrijd in het slotweekend van de WGP, donderdag werd nog met 3-0 verloren van Italië (FIVB 13). Met drie punten uit acht wedstrijden is België tiende en op twee na laatste. Enkel Turkije (FIVB 11) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 6) doen slechter, beide landen verzamelden nog geen punten maar moeten later op de dag nog aan de bak tegen respectievelijk Duitsland en Servië. De hekkensluiter in het klassement zakt naar de tweede afdeling.

Zaterdag wacht de meisjes van coach Gert Vande Broek met Rusland (FIVB 7) nog een sterke tegenstanders. Het blijft bovendien uitkijken naar de resultaten van Turkije en de Dominicaanse Republiek, zij nemen het in de slotwedstrijd nog tegen mekaar op.

België speelde met: Heyrman 10, Leys 10, Grobelna 9, Aelbrecht 8, Vandesteene 3, Van de Vyver 1, libero Courtois. Kwamen in: Cianci, Biebauw, Van Gestel, Cools 3.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier