Yellow Tigers lijden tegen Servië nieuwe nederlaag

10/07/17 om 07:27 - Bijgewerkt om 07:25

De Yellow Tigers hebben zondag ook hun derde wedstrijd in de World Grand Prix verloren. Topland Servië, de viceolympisch kampioen, bleek in Ankara met 3-0 te sterk. De setstanden waren 25-18, 25-18 en 25-18. De partij duurde 1 uur en 24 minuten.

Yellow Tigers lijden tegen Servië nieuwe nederlaag

Charlotte Leys: "Iedereen heeft zijn kans kunnen grijpen en dat is goed voor de toekomst." © VDB

Eerder verloren de Belgische vrouwen al met 0-3 van Brazilië (FIVB 4) en met 1-3 van gastland Turkije (FIVB 12). Volgende week is de selectie van coach Gert Vande Broek in Rusland aan de slag voor nieuwe duels in groep 1 tegen Nederland (FIVB 7), de Dominicaanse Republiek (FIVB 9) en Rusland (FIVB 5). Over twee weken nemen de Belgische volleybalvrouwen het in Brazilië op tegen Nederland, de Verenigde Staten (FIVB 2) en Brazilië.

"Tegen de zilveren medaille van de Olympische Spelen is het niet zo gemakkelijk", reageerde de Poperingse Charlotte Leys achteraf. "Aanvallend hebben zij een heel goede ploeg. We wisten op voorhand dat zij voluit voor de winst zouden gaan en voor de Final 6. Aan onze kant is er veel geroteerd, iedereen heeft zijn kans kunnen grijpen en dat is goed voor de toekomst."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!