Yellow Tigers lijden nederlaag tegen Nederland

Redactie KW

In hun achtste wedstrijd in de World Grand Prix hebben de Yellow Tigers zaterdag in Doetinchem met 3-0 verloren van Nederland. De setstanden waren 25-22, 26-24 en 25-20.

België speelde met de West-Vlaamse Charlotte Leys, Angie Bland, Frauke Dirickx, Freya Aelbrecht, Lise Van Hecke, Hélène Rousseaux en libero Valerie Courtois. West-Vlamingen Nina Coolman en Els Vandesteene en ook Ilka Van de Vyver en Laura Heyrman kwamen in.

Zondag nemen de Yellow Tigers het nog op tegen Puerto Rico. Na hun 3-0 zege van vrijdag tegen Polen, waren ze al zeker van een plaats in de Final Four, die van 15 tot 17 augustus gespeeld wordt. Ook daar zijn Nederland en Puerto Rico, naast gastland Polen, de tegenstanders. De winnaar van die Final Four speelt een week later de Final Six tegen de ploegen uit de eerste afdeling.

Natuurlijk had Gert Vande Broek de wedstrijd tegen Nederland wel liever gewonnen. “Maar ach, deze wedstrijd tegen Nederland was de minst belangrijke die we tegen hen speelden de jongste jaren”, verklaarde de coach na afloop.

“Ik ben het toch wel beu om tegen de Nederlanders te verliezen”, reageerde Freya Aelbrecht. “Misschien krijgen we in de Final Four nog de kans om dat recht te zetten. Zondag spelen we tegen Puerto Rico, ook een tegenstander op het WK in september. Een goede gelegenheid om ze te leren kennen. Om op degelijk niveau met hen te concurreren, moet ons spelpeil nog wel omhoog.”

(Belga-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier