Yellow Tigers kunnen niet stunten tegen Verenigde Staten

Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben zondag in het Turkse Ankara hun derde wedstrijd in de World Grand Prix verloren. Tegen de Verenigde Staten, nummer 1 op de ranking, bleken de Yellow Tigers een maatje te klein. Het werd 25-19, 25-20 en 25-18.

België (FIVB 13) begon het toernooi vrijdag met 3-0 winst tegen Turkije (FIVB 11). Zaterdag verloren ze met dezelfde score van Italië (FIVB 5). Tegen de Verenigde Staten, nummer 1 op de ranking, bleken de Yellow Tigers een maatje te klein. “Als je met 3-0 verliest, kan je nooit zeggen dat het goed was,” wist aanvoerster Charlotte Leys. “Maar we kunnen toch tevreden terugblikken op de wedstrijd. We hebben zeker goeie momenten gehad en we zijn niet afgegaan tegen een toptweeploeg van de wereld. Er waren stevige opslagen, het midden draaide en onze hoekspeelsters hebben een paar mooie block-outs geslagen. Op dat vlak kunnen we nog redelijk tevreden zijn over onze prestatie van vandaag.”

“Als je de drie wedstrijden van deze poule in Ankara bekijkt, kunnen we ook tevreden zijn. We hebben onverwacht gewonnen van Turkije nadat we goed gevochten hadden. De tweede wedstrijd, zaterdag tegen Italië, was wel een domper. In die wedstrijd zaten echt meer mogelijkheden. En vandaag tegen USA hebben we getoond dat we kunnen vechten tegen een absolute topploeg.”

Volgend weekend neemt de ploeg van coach Gert Vande Broek het in Sao Paulo op tegen gastland Brazilië, Duitsland en Thailand en nog een week later in Catania tegen gastheer Italië, Brazilië en Rusland.

Van 22 tot 26 juli vindt de finale plaats in het Amerikaanse Omaha met de vijf beste landen, naast de Verenigde Staten, die als organisator automatisch geplaatst zijn.

(Belga/MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier