Yellow Tigers in vier sets onderuit tegen Thailand

© BELGA
Redactie KW

Hoewel de Yellow Tigers in de tweede fase van de hoogste afdeling van de World Grand Prix-wedstrijden gehoopt hadden op puntenwinst tegen Duitsland en Thailand, is dat er helaas niet van gekomen.

Na de 1-3-nederlaag van zaterdag tegen Duitsland, volgde nogmaals een zware 1-3-verliesmatch tegen Thailand. Alleen in de derde set werd de hoop op méér levendig gehouden, toen de Yellow Tigers een achterstand van vijf punten konden ombuigen in 22-25-winst. Maar nadien sloegen de Thaïse vrouwen vernietigend toe. De setstanden waren 25-11, 25-23, 22-25 en 25-14.

België staat nu op de derde laatste plaats van het klassement en volgend weekeinde volgt in Catania een bijzonder zware poule met Italië, Brazilië en Rusland als tegenstanders. De laatste in het klassement zakt naar de tweede afdeling.

Twee landen haalden tot hiertoe nog geen enkele winstmatch: Turkije en de Dominicaanse Republiek. Het wordt bijgevolg voor coach Gert Vande Broek en zijn team ook met een half oog kijken naar de resultaten van volgende week in Stuttgart, waar Duitsland en Servië de tegenstanders zijn van Turkije en de Dominicaanse Republiek, alvorens de onderlinge wedstrijd Turkije – Dominicaanse Republiek op de slotdag geprogrammeerd staat.

België speelde met Heyrman, Leys, Grobelna, Aelbrecht, Vandesteene, Van de Vyver, libero Courtois. Kwamen in: Biebauw, Van Gestel, Cools.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier