Yellow Tigers in oefenduel niet opgewassen tegen Turkije

De Belgische volleybalvrouwen zijn zaterdag in hun derde oefenwedstrijd op stage in Antalya tegen een 3-1 nederlaag tegen Turkije aangelopen.

De Yellow Tigers, die in volle voorbereiding op de Europese Spelen zitten, verloren eerder met 4-0 van de Turken en wonnen vrijdag nog met 1-3. Door concentratieverlies en enkele onnodige fouten keken de Belgen al gauw tegen een 1-4 en een 3-8 achterstand aan. Met de ingevallen Els Vandesteene op het veld en dankzij beter aanvalswerk slopen de Tigers tot 14-16 en 19-21, maar ze slaagden er niet in om dichter te komen dan twee punten.

Nek-aan-nekrace

Set twee was een nek-aan-nekrace waarbij de Turkse hoekaanvaller Neryman in money time het verschil maakte. Het scenario van set 3 leek lang iets weg te hebben van dat van set 2. Een ace van Cianci en stevig blokwerk van Aelbrecht en Heyrman deden Turkije de das om. Dat was het signaal voor coach Ferhat om zijn troepen wakker te schudden. Met Melyha aan het opslagkanon kreeg België het te lastig. 11-25 was een terechte uitslag in de laatste set.

Dinsdag vertrekken de Yellow Tigers naar de Europese Spelen in Bakoe. De eerste wedstrijd daar is vrijdag 13 juni tegen Italië.

België: Biebauw (4), Heyrman (12), Leys (10), Grobelna (5), Van Hecke (15), Cools (5); libero: Courtois.

Kwamen in: Wittock (0), Aelbrecht (6), Vandesteene (6), Cianci (1), Van Gestel (0), Van de Vyver (0).