Yellow Tigers halen 23 punten op rij

Charlotte Leys uit Poperinge © belga
Redactie KW

Op de derde dag van het EK-kwalificatietoernooi in Bordeaux maakten de Yellow Tigers gedurende twee sets brandhout met de tegenstander uit Bosnië-Herzegovina, maar wegens concentratieverlies en problemen in de receptie moesten ze in de derde set nog twee setballen redden om tot een 3-0 eindresultaat te komen: 25-3, 25-9, 28-26.

Met drie winstmatchen op rij mogen de Yellow Tigers op een mooi parcours terugblikken, alvorens vanaf komende donderdag in de Antwerpse Lotto Arena de kwalificatie voor het EK 2017 in Azerbaidjan en Georgië af te dwingen. Ze starten er alleszins als leider in hun poule.

Tegen Bosnië liepen Aelbrecht, Heyrman en Van Hecke tot 11-3 uit in de eerste set. Van de Vijver serveerde vervolgens uit. En het duurde tot 9-0 in de tweede set vooraleer de Bosniërs weer tot scoren kwamen: 23 punten op rij, een vrij ongewoon gebeuren op internationaal niveau. Pas bij 11-2 mocht Charlotte Leys voor het eerst aan het net verschijnen.

Logisch dat daardoor de concentratie enigszins verslapte bij de Yellow Tigers. Maar toen ze bij 22-15 ook nog af te rekenen kregen met enkele receptieproblemen, kwamen de getergde Bosnische meisjes terug. De verdediging werd aangepast, maar bij 24-25 en 25-26 waren onze landgenoten uiteindelijk nog blij dat Britt Herbots voor de 3-0 zege kon zorgen.

Speelden voor België: Leys 5, Aelbrecht 15, Van de Vyver 4, Herbots 15, Heyrman 15, Van Hecke 11, libero Courtois. Kwamen in: Biebauw 2, Van Gestel, Lemmens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier