Yellow Tigers gaan strijdend ten onder tegen Brazilië

07/07/17 om 21:38 - Bijgewerkt om 21:36

De nationale damesploeg volleybal is er niet in geslaagd om te stunten tegen Brazilië in de World Grand Prix. De Yellow Tigers gaven het beste van zichzelf, maar verloren met 0-3.

Yellow Tigers gaan strijdend ten onder tegen Brazilië

© VDB

Twee sets lang kon België dankzij een sterke Freya Aelbrecht een kloof dichten om daarna zijn voet te zetten naast Brazilië. In de derde set probeerde Van Gestel nog wel met drie punten op rij, maar het verschil was te groot tegen het nummer vier van de wereld.

Geloof

Beide teams bleven in elkaars buurt in het begin van de eerste set. Met Van de Vyver aan serve blokte Lemmens de Tigers op een eerste voorsprong (7-5). Brazilië schoot wakker en zette drie killblocks op rij, het sein om het gaspedaal in te drukken tot een achtpuntenkloof (8-16). De set leek verloren, tot Brazilië twee keer een aanvallende fout maakte. Het geloof bij de Belgen groeide opnieuw en dankzij twee opeenvolgende 'touch blocks' van de Tigers met een daaropvolgende tegenaaval van eerst Aelbrecht en daarna Grobelna naderde België tot 17-19. Aelbrecht en de ingevallen Van Gestel powerden enkele ballen aan het net en dwongen Ze Roberto tot zijn tweede time-out (20-20). Met een ace van Aelbrecht kwamen de Belgische dames zelfs voor het eerst op voorsprong. Brazilië reageerde echter en een killblock op Grobelna bezegelde de eerste set, waarin de Tigers hun veerkracht voor de eerste keer tonen (22-25).

Turkse steun

Nek-aan-nek startten België en Brazilië aan set twee. Na een spectaculaire redding van Grobelna tegen de LED-panelen verloor België het punt, maar het won zo wel de steun van het Turkse publiek (5-4). Sterspeelster Natalia duwde het eerste Braziliaanse kloofje op het bord (9-11) en twee killblocks op rij zorgden voor een vijfpuntenkloof (14-19). Knap aanvallend werk van Aelbrecht en de ingevallen Strumilo gaf België weer hoop. Herbots scoorde twee keer op rij en zette daarmee een herhaling van de eerste set in gang (19-20). Brazilië moest hoofdaanvalster Tandara opnieuw in stelling brengen, maar een tip van Van Gestel en een aanval van Aelbrecht brachten de Tigers op 23-23. Een goeie serve van Tandara en een Belgische netfout beslisten over de tweede set (23-25).

Foutjes

Ondanks een vlot scorende Aelbrecht in het prille begin van de derde set konden de Belgen niet meer doordrukken. Foutjes slopen in het spel en Brazilië ging via 5-8 naar 7-14 tot zelfs 10-19. Van de Vyver acete nog wel en Van Gestel scoorde twee tegenaanvallen op rij, maar aanvoerder Natalia en Rosamaria trokken Brazilië over de streep (18-25).

België: Van de Vyver (1), Leys (7), Aelbrecht (12), Grobelna (9), Herbots (7), Lemmens (5). Libero: De Tant. Kwamen in: Van Gestel (7), Janssens, Biebauw, Strumilo (2), Guilliams.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!