Yellow Tigers en Red Dragons weten hoe ze zich kunnen kwalificeren voor het WK volleybal

© BELGA
Redactie KW

De Europese volleybond (CEV) heeft dinsdag laten weten hoe de Europese landen zich kunnen kwalificeren voor het WK van 2018.

Bij de mannen zijn Italië (met Turijn als finalestad) en Bulgarije de organisatoren, bij de vrouwen organiseert Japan het WK.

Omdat twee Europese landen (voor het eerst in de WK-geschiedenis) als organisatoren al rechtstreeks geplaatst zijn voor het WK voor mannen – net als titelverdediger Polen – blijven nog zeven tickets te verdelen voor de andere Europese landen. De ‘kleine’ landen spelen al in mei/juni 2016 voor twee plaatsen in de tweede ronde.

De tweede ronde wordt van 23 tot 28 mei 2017 gespeeld in zes nader te bepalen landen met telkens zes ploegen, die mekaar in een ’round robin’-systeem ontmoeten. De winnaars van de zes reeksen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK, de zes tweedes plaatsen zich voor een derde ronde, die tussen 15 en 20 augustus 2017 gespeeld wordt. Alleen de winnaar van deze derde ronde verovert de ultieme laatste plaats die aan Europa wordt toegekend.

Geen organisator of titelverdediger uit Europa bij de vrouwen en dus acht Europese tickets te verdelen. Daar is het volledig hetzelfde systeem als bij de mannen, met dat verschil dat in de derde ronde nog twee plaatsen zijn voor de eerste twee ploegen uit die ronde. De tweede ronde wordt van 30 mei tot 4 juni 2017 gespeeld, de derde ronde van 22 tot 27 augustus 2017.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier