Yellow Tiger Charlotte Leys ruilt Galatasaray voor Bursa

© VDB VDB
Redactie KW

Dat heeft haar management Atticus Sports Management vrijdag laten weten. “Ze heeft een nieuwe uitdaging nodig, bij een club die ambitieuzer is dan ooit.”

De kapitein van de Yellow Tigers speelde twee seizoenen bij Galatasaray, maar ondertekent nu een eenjarig contract bij een andere Turkse club. Voor haar periode bij de club uit Istanboel was ze bij drie Poolse teams actief: Bydgoszcz (2010-2011), Gornicza (2011-2013) en Sopot (2013-2015). Ze begon haar profcarrière bij Asterix Kieldrecht.

Leys en de Tigers (FIVB 16) konden zich onlangs niet rechtstreeks plaatsen voor het WK van volgend jaar. Ze werden na verlies in de strijd om groepswinst tegen Italië tweede in hun kwalificatieronde en krijgen van 22 tot 27 augustus nog een laatste kwalificatiekans. Tegen de tweedes uit de andere Europese poules wordt dan om de laatste twee tickets voor Tokio 2018 gestreden. De concurrentie bestaat uit Nederland (FIVB 7), Bulgarije (FIVB 17), Tsjechië (FIVB 25), Griekenland (FIVB 64) en Slovenië (FIVB 115).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier