Ybbe Decan en Lotte De Vos weten dat VKt Torhout A beter kan

Ybbe Decan. (Foto JS)
Redactie KW

Na een spannende en bewogen wedstrijd verloren de dames van VKt Torhout A thuis nipt van nummer twee Volley Noorderkempen. Door de tweede nederlaag op rij zakt het team van coach Stefaan Decoster wat weg uit de buik van het klassement.

Voor Ybbe Decan, met haar 17 de jongste speelster van het team, komt deze nederlaag heel hard aan. “We verdienden echt niet om te verliezen want we speelden een prima partij. Eigenlijk wonnen we de tiebreak maar de scheidsrechter besliste er anders over. Hierdoor bleven we onverdiend met lege handen achter.”

Zowel Ybbe als Lotte De Vos (24) hoopten om de jongste weken iets meer wedstrijden winnend af te sluiten. “Sinds eind november wonnen we nog maar twee keer en nochtans zijn er weinig ploegen die echt veel beter zijn dan wij. Er zit heel wat potentieel in onze ploeg en we kunnen het niveau van de Liga B zeker aan. De meeste speelsters zijn nog vrij jong en missen wat ervaring. We moeten echter ook toegeven dat de onderlinge communicatie nog veel beter kan.”

“De onderlinge communicatie kan beter”

Vooral Lotte had bij de aanvang van het seizoen op meer speelkansen gerekend. “Dit is mijn eerste jaar op het hoogste niveau want ik maakte pas in september de overgang van VKt B naar het A-team. Het was mijn bedoeling om vooral tijdens de technische trainingen heel veel bij te leren. Omdat ik zelden in het basisteam mag aantreden, keer ik volgend seizoen terug naar het B-team om opnieuw meer wedstrijden te spelen. Ik blijf echter wel trainen met de dames van VKtA. Dat lijkt me een ideale combinatie.”

De toekomstplannen van Ybbe Decan zien er helemaal anders uit. “Vorig jaar speelde ik nog in derde provinciale bij Apollo Koekelare. Al bij al heb ik deze grote overgang vrij goed verteerd. Ik moet uiteraard nog heel veel bijleren maar ik hoop echt om ooit basisspeelster te worden bij VKt A.”

“We willen absoluut winnen van Hermes in de beker”

Volgend weekend staat de derby tegen Hermes Oostende B op het bekerprogramma. Ybbe Decan kijkt deze wedstrijd hoopvol tegemoet. “We willen absoluut winnen tegen Hermes, dat in eerste divisie uitkomt. Vorige keer moesten we het onderspit delven tegen de kustdames en dat mag zeker niet meer gebeuren.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier