Wouter Dehaene (Marke-Webis C): “Tot het einde voor hoofdprijs strijden”

Wouter Dehaene en Marke-Webis C staan ook in de halve finale van de beker. © MPM
Redactie KW

De jongens van Dries Algoet zitten in de positieve flow. Na een aarzelende competitiestart met amper twee overwinningen uit vijf matchen heeft Marke-Webis C zich met zeven opeenvolgende zeges mooi herpakt. Het is dankzij deze indrukwekkende reeks opgeklommen naar de vijfde plaats op amper vier punten van leider Oostende.

Afgelopen weekend pakten Wouter Dehaene en zijn maats de drie punten op bezoek bij Knack Roeselare C. “Al moesten we daarvoor geen topprestatie afleveren”, bekent de middenman. “Aanvallend gingen we te vaak de mist in en ook onze servicedruk lag minder hoog dan gewoonlijk. Gelukkig kon de hekkensluiter uit de competitie daar niet van profiteren. Hadden wij tegen een sterkere ploeg gespeeld, dan hadden we allicht een heel lastige match gehad.”

Zaterdag neemt Marke-Webis C het weer op tegen Roeselare, al is het dit keer wel tegen de vierde ploeg. Knack D staat op de tweede plaats en telt drie punten meer dan de fusieploeg. “We verwachten ons aan een bijzonder moeilijke wedstrijd want in de heenmatch gingen we daar al kansloos ten onder. We misten toen wel drie geblesseerde spelers, waardoor we nu veel beter gewapend zijn.”

Torenhoog favoriet

“Knack D blijft voor mij de ploeg met het meeste potentieel want zij hebben allemaal jonge gasten in de rangen die dagelijks bij de volleybalacademie trainen. Er zitten echt heel goede spelers tussen. Zij zijn dan ook torenhoog favoriet voor de titel. Dat neemt niet weg dat we zaterdag aan de opslag verschijnen met het geloof dat we ook tegen dergelijke topper iets kunnen rapen. En eigenlijk zijn we ook verplicht om de drie punten thuis te houden als we nog een rol van betekenis willen spelen bovenaan de klassering. Uiteraard zouden we graag tot het bittere einde voor de hoofdprijs meedoen.”

De C-ploeg is ook nog actief in de provinciale beker. “We spelen in de halve finale tegen Rokavo en eens je zo ver geraakt, wil je ook voor de eindwinst gaan. We staan de komende weken dus nog voor een paar mooie uitdagingen”, besluit Woueter Dehaene, die sinds kort niet meer kan trainen omwille van een job als kok. (MPM)

Zaterdag 20 januari om 20.30 uur: Marke-Webis C – Knack Roeselare D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier