Willem Deconinck van VT Kortrijk hangt zijn schoenen aan de haak

Redactie KW

Kapitein Willem Deconinck hangt zijn volleybalschoenen aan de haak. Afgelopen weekend werd de 29-jarige Kortrijkzaan door VT Kortrijk, de club waar hij 16 (!) seizoenen aan de slag was, uitgewuifd met een groot afscheidsfeest.

Willem Deconinck was maar liefst zestien seizoenen actief bij VTK. Zijn vertrek kon de club niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom stond de laatste wedstrijd tegen Knack Roeselare B volledig in het teken van zijn volleybalpensioen. “Het was een onvergetelijke dag”, blikt hij terug. “Dat er zoveel volk zou zijn, had ik nooit verwacht. Ook de sfeer was de max. Zowel voor als na de match zorgde een dj voor enkele stevige beats. Daarnaast gaf de club een gratis vat, dat ik samen met mijn ploegmaats en de fans met plezier opdronk. Ik kan niet zeggen tot hoe laat, maar we hebben stevig gefeest.” (lacht)

Het afscheid inspireerde VTK tot een sterke match. De Kortrijkzanen namen met een 3-0-winst vlot de maat van Knack Roeselare B. “We hebben Roeselare van het kastje naar de muur gespeeld. Het is heel leuk om op die manier mijn volleybalcarrière te beëindigen. Van alle mooie momenten bij VTK was dit absoluut het hoogtepunt. De sfeer, de vele supporters en de sterke prestatie van de ploeg: ik zal het nooit vergeten.”

“Ik kon me geen beter afscheid voorstellen”

Hij zegt het volleybal definitief vaarwel en wil meer tijd om zich te focussen op zijn werk bij Axona Pharma. “Het werd te veel voor mij. Naast mijn spelersloopbaan kroop er veel tijd in mijn trainerswerk bij VTK. Als speler kom ik sowieso niet terug, maar de club mag me altijd contacteren om eens een match te fluiten of een trainer te depanneren. Het zal raar doen, maar het was tijd om te stoppen.”

Vooral de groepssfeer bij VTK gaat hij missen. “We vormen een heel hechte spelersgroep, die ook buiten het volleybal vaak afspreekt. Na een overwinning gingen we altijd een pint pakken in de cafetaria. Dat zijn de momenten die ik zal koesteren. VTK blijft sowieso een deel van mijn leven. Ik kan de banden met de club niet zomaar doorknippen. Mijn ploegmaats zullen me volgend seizoen nog genoeg zien, maar dan wel als supporter in de tribune.”

verstandig bestuur

Willem Deconinck was bijna zijn hele spelerscarrière actief bij VTK. Alleen zijn eerste vier seizoenen verdedigde hij de kleuren van buur Marke-Webis. “Ik blik er met een heel positief gevoel op terug. Mijn overstap naar Kortrijk was de beste beslissing die ik als jonge knaap kon nemen. Ik moest maar de berg opwandelen of ik stond in de Lange Munte om te trainen. Ook met het bestuur was er meteen een goede klik. Ze hebben veel volleybalverstand. We konden elke match in optimale omstandigheden afwerken.”

“Dat ik nooit kampioen werd bij de heren is de enige ontgoocheling uit mijn carrière”

Hij sloot zijn laatste seizoen bij VTK af met een derde plaats in tweede divisie C. Voor volgend seizoen legt hij de lat hoger voor zijn ploegmaats. “Alleen promotie is dan genoeg. Er is genoeg kwaliteit om de titel te pakken of tenminste tweede te worden. Dat ik nooit kampioen werd bij de heren, is de enige ontgoocheling uit mijn carrière”, besluit Willem Deconinck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier