West-Vlaamse volleybalploegen in actie in de Beker van België

Redactie KW

Dit weekend moesten meerdere West-Vlaamse teams aantreden in de Beker van België. Opvallend: VT Lendelede, dat vorig jaar nog de kwartfinale haalde bij de heren, geraakte ditmaal niet voorbij zijn eerste tegenstrever. De heren van Marke-Webis en de dames van VKt Torhout stoten wél door.

Bij de dames waren het enkel VKt Torhout A en VT Lendelede A die de West-Vlaamse eer verdedigden in de Beker van België. Zij zijn dit seizoen reeksgenoten in Liga B. Hermes Oostende, dat uitkomt in Liga A, is voor de eerste bekerrondes vrijgesteld.

Het pas gepromoveerde VKt kan terugblikken op een geslaagde start van het seizoen, want ze zorgden meteen voor een kleine stunt. VKt won met 2-3 op het veld van de nieuwe reeksgenoot Volley Haasrode-Leuven. De setstanden waren 20-25, 25-19, 25-19, 20-25 en 12-15. Op 9 oktober speelt Torhout in de volgende bekerronde tegen VCO Farciennes. Voor de dames van VT Lendelede zit het bekeravontuur er meteen op. Zij verloren kansloos met 3-0 bij VC Olne Montagnards, dat ook in Liga B uitkomt. Hier waren de setstanden 25-17, 25-22 en 25-15.

Lendelede kan bekercampagne van vorig jaar niet herhalen

Bij de heren waren Prefaxis Menen en Knack Roeselare nog vrijgesteld, maar de West-Vlaamse teams uit Liga B en eerste nationale kwamen wel in actie. Vorig jaar schopte Lendelede het tot in de kwartfinale – waar ze op Knack Roeselare botsten – maar zaterdagavond geraakte het team niet voorbij reeksgenoot Mendo Booischot. De Antwerpenaren toonden zich met 3-1 te sterk, de setstanden waren 25-20, 25-14, 14-25 en 25-20. Opvallend weetje: de voorbije twee seizoenen werd Lendelede telkens uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar. In het seizoen 2014-2015 was dat Asse-Lennik (nu onder de naam Lindemans Aalst) en vorig jaar Knack Roeselare. Toch lijkt de kans eerder klein dat Booischot straks ook de trofee verovert.

Zondag was het de beurt aan Rembert Torhout, Pervol Ruiselede en Marke-Webis. Ruiselede leed in eigen huis een logische 1-3-nederlaag tegen Gimme Waasland-Kruibeke, dat in de competitie een reeks hoger uitkomt. De setstanden waren 23-25, 25-15, 22-25 en 10-25. Ook voor reeksgenoot Torhout stopte het bekeravontuur. Zij verloren met 3-0 bij M Siks Blaasveld, dat eveneens in eerste nationale speelt. De setstanden waren 25-22, 25-18 en 25-21. Marke-Webis slaagde er wel in om door te stoten. Tegen VC Walhain wonnen de West-Vlamingen zondagavond met 3-0.

(Arjan Desante)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier