West-Vlaamse verzekeraar wordt hoofdsponsor van Topvolley Antwerpen

Redactie KW

Na het afhaken van hoofdsponsor Precura moest Topvolley Antwerpen op zoek naar vers kapitaal en dat vond het bij medesponsor Callant Verzekeringen.

Hoofdcoach Kris Tanghe, CEO Peter Callant van Callant Verzekeringen, Antwerp-voorzitter Bernhard Samyn, CEO Francis Weyten van Precura en Antwerp-kapitein Yannick Van Harskamp gaven dinsdag toelichting bij de nieuwe samenwerking. (Foto GDM)

Vorig seizoen veroverde Topvolley Antwerpen nog onverwacht de Beker van België in het volleybal. Maar het begin van het nieuwe seizoen kondigde zich minder fraai aan. “Toen ik bij de voorstelling van de ploeg een waarschuwend vingertje opstak, fronsten er toch enkelen hun wenkbrauwen. De financiële situatie van de club was niet rooskleurig. We hadden misschien wel de beker gewonnen, maar de toekomst zag er onzeker uit” verduidelijkt Bernhard Samyn, voorzitter van Topvolley Antwerpen. “Het was duidelijk dat Precura zich zou terugtrekken als hoofdsponsor en we dringend op zoek moesten naar vers kapitaal,” voegt hij eraan toe.

Afscheid van Lotto-Belisol

“En hier kwamen wij op de proppen” valt een stralende Peter Callant in. De verzekeraar die begin jaren ’90 vanuit Heist aan zijn veroveringstocht begon, is intussen een grote speler geworden, opererend vanuit een hoofdkantoor in Oostkamp en andere kantoren in Knokke-Heist en Antwerpen. “We waren al twee jaar medesponsor van deze mooie club en na kort beraad hebben wij de stap gezet. Vanaf begin deze week zijn wij hoofdsponsor en heet de club Topvolley Callant Antwerpen. Dit betekent echter ook dat wij na 10 jaar de samenwerking met Lotto-Belisol zullen stopzetten,” aldus nog de CEO van Callant Verzekeringen. “Het wielrennen is mooi geweest, maar het is tijd om nog meer te diversifiëren.”

(GDM/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier