West-Vlaamse Red Dragons beginnen met ambitie aan World League

Redactie KW

“We moeten voor niemand bang zijn”, aldus Matthijs Verhanneman.

De Red Dragons binnen op 23 mei aan hun avontuur in de World League. Dan nemen ze het in de Lange Munte in Kortrijk op tegen volleybalgrootmacht Australië. “Ik heb er enorm veel zin in”, vertelt Matthijs Verhanneman. “Ik verwacht ook veel van het tornooi. Het is de eerste keer dat we meedoen aan iedereen ziet het als een mooie uitdaging. De verre verplaatsingen zullen wel niet evident zijn, maar dat is voor elk land zo.”

“Heel moeilijk voorspelbaar”

Libero Stijn Dejonckheere weet niet echt wat hij van het prestigieus tornooi moet verwachten. “Het is heel moeilijk voorspelbaar wat we daar kunnen waarmaken. We hebben er ook nog nooit in gespeeld. Ik denk wel dat we een paar keer het deksel op onze neus zullen krijgen, maar zo zullen we ook meteen weten waar we staan tussen de wereldtop.”

België werd onverdeeld in groep 2 met Canada, Finland en Australië. “Iedereen in de poule is aan elkaar gewaagd”, stelt Matthijs. “Het enige verschil is dat de andere landen wel al die ervaring hebben in de World League. Zij hebben al veel spelers die erin gespeeld hebben. Maar we mogen zeker ambitieus zijn en hoeven ook niet bang te zijn van de andere ploegen. We zullen in de thuismatchen het verschil moeten maken.” Volgens de receptie-hoek moeten de Belgen uitgaan van hun eigen sterkte. “We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. We zijn als ploeg de laatste jaren al veel gegroeid. Wat onze sterktes zijn? Vooral het collectief. We kunnen mekaar naar een hoger niveau tillen als het nodig is. De groep hangt ook goed aan elkaar en is ook ruim genoeg om eventuele blessures op te vangen. We moeten gewoon alles geven in de World League en dan zie ik ons nog ver geraken”, besluit Matthijs Verhanneman.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier