Weer nét niet voor Prefaxis Menen tegen Maaseik

Redactie KW

Menen heeft in eigen zaal niets kunnen rapen tegen Maaseik. Het speelde bij momenten nochtans sterk tegen de Limburgers. Maar in de beslissende momenten bleef Noliko het best overeind. Het werd 3-1 met 22-25, 25-19, 20-25 en 23-25 als setstanden. Daardoor blijft Prefaxis steken op de vijfde plaats.

Sinnesael keerde terug in de basis na een paar weken afwezigheid met een lichte blessure. Delanghe werd daardoor weer naar de huppelhoek verwezen. Radovic smashte de 2-5 buiten, zijn ploeg direct op achtervolgen aangewezen. Dat ging moeizaam, vooral omdat de thuisploeg teveel opslagmissers liet noteren. Ver Eecke zette Menen desondanks op 16-16. Maar het verhoopte vuur kwam niet in de ploeg. Maaseik zo met veel gemak naar openingswinst.


De Italiaanse Maaseikcoach voelde meteen nattigheid na de kampwissel met Prefaxis dat 4-0 uitliep. De Limburgers staken daarop de koppen bijeen. Niet dat het veel opleverde, integendeel. De zaal in lichterlaaie na een beklijvende rally wondermooi afgewerkt door Radovic, opnieuw spelend met een inspuiting (8-2). En Maaseik bakte er werkelijk niets meer van, de twee wissels ten spijt. De ace van Radovic was goed voor een kloof van 8 punten. Louati onderstreepte het niveauverschil met een bommetje: 15-6. Over en out voor dat spel denk je dan, maar dat was buiten Noliko gerekend. Na goed serveerwerk en fouten bij Menen, kregen ze hun prooi weer in het vizier bij 19-17. Kapitein Sinnesael wekte zijn troepen net op tijd.

Voetfout

Menen voelde zich bekocht na een scheidsrechterlijke beslissing maar knokte terug via Ver Eecke (7-7). Na een zoveelste voetfout van Padar, sloeg Menen weer een kloofje (12-10) al zou dat niet blijven duren. Louati kende al betere volleybalavonden, hij smashte twee keer na mekaar hopeloos out. Dik tegen zin mocht hij even later naar de huppelhoek. Menen zou zich niet meer herstellen in de set.

Weer nét niet voor Prefaxis Menen tegen Maaseik


Louati maakte een opgefokte comeback in het vierde spel wat zijn ploeg ten goede kwam. Eerst maakte hij aanvallend de puntjes, nadien was zijn service de boosdoener voor Maaseik: 7-4. Van Haarlem kon ook rekenen op een efficiënte Ver Eecke. Die lijkt zijn goede vorm van de eerste seizoenshelft weer beet te hebben. Ook Sinnesael deed zijn deel en mokerde Prefaxis naar 17-13, een voorsprong die niet voldoende bleek. Twee opeenvolgende missers van Louati en weg de bonus: 19-19. Het zag er helemaal belabberd uit bij 22-23 na een zeldzame misser van Ver Eecke. Menen bleef verweesd achter wanneer Cox de eerste matchbal ver buiten kogelde.

(Maxime Petit/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier