Waremme blijkt geen partij voor Knack Roeselare

Pieter Coolman speelde een sterke partij © a-RN

Knack Roeselare werkte op een drafje de competitiewedstrijd tegen VBC Waremme af in drie sets. De thuisploeg haalde met 25-18 eerste deelwinst, verdubbelde gemakkelijk met 25-15 en stoomde de derde set door naar 25-11.

Paulides kreeg rust wat Van De Velde in het centrum bracht met Coolman, Claes bleef in de huppelhoek ten voordele van Van Hirtum. Trinidad, Verhanneman en Tuerlinckx vervolledigden de basis met Dejonckheere als libero.

Waremme opende wel naar 1-4 de inleidende set want de stops waren nog niet helemaal zuiver bij Knack waardoor Trinidad zijn aanvallers maar moeizaam bereikte. Maar Knack herstelde zich snel en ging blokkend en afwerkend door naar 8-4. Waremme kon nog stand houden tot 11-10, maar dan ging het snel, via onder meer Van Hirtum en een sterke Coolman naar 19-13. De inbreng van Wagener aan de spelverdeling bij Waremme voor Abreu bracht geen soelaas en een onmachtig Waremme zag Tuerlinckx de eerste set rondslaan.

In set drie kwamen de bezoekers er helemaal niet meer bij te pas : 25-11

Knack Roeselare ging op zijn elan door in set twee, Coolman serverend en blokkend en Van De Velde even blokkend counterend zorgden voor de 8-1. Bij 16-6 kreeg Dedeyne speelgelegenheid voor Tuerlinckx en kwam D’Hulst aan de distributie. Bij Waremme lukte aanvallend niets meer en via 19-12 verdubbelde Knack langs Van Hirtum, Van De Velde en Dedeyne die het setpunt verzilverde.

In set drie kwamen de bezoekers er helemaal niet meer bij te pas. Het werd bij momenten zelfs pijnlijk voor Waremme waarbij coach Honnay al zij wisselspelers liet opdraven. Het scoreverloop 10-3, 18-7 en 21-9 illustreert de suprematie van Knack dat via Verhanneman de 25-11 rondsloeg.