VT Optima Lendelede wint aangename streekderby tegen Marke-Webis

Marke-Webis kon in eigen huis niet voor een verrassing zorgen tegen VT Optima Lendelede. Het werd 0-3 (20-25, 23-25, 21-25) voor de bezoekers.

In het begin van de eerste set hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Door een opslagmisser van Webis-opposite Olivier Coussens ging Lendelede met een 8-7 voorsprong de technische time-out in. Ook na de korte rustpauze bleef de eerste set goed op en neer gaan. Een smash van Brecht Dewyspelaere ging via het blok buiten en daardoor kwam de thuisploeg 14-12 voor. Marke-Webis kon deze voorsprong wel niet lang aanhouden, want van 15-15 ging het naar een 17-20-voorsprong voor Lendelede. De bezoekers bouwden daarna hun kloof verder uit en Verhelst zorgde met een kanonstoot ervoor dat Lendelede de eerste set binnenhaalde met 20-25.

Evenwichtige partij

In het begin van de tweede set hetzelfde spelbeeld als de set ervoor. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en van 3-3 ging het naar 5-5. Een goed blok van Vincart zorgde ervoor dat de thuisploeg met een 8-5-voorsprong de technische time-out inging. Marke-Webis zette Lendelede daarna goed onder druk en Webis-coach Jan Van Huffel zag zijn ploeg 18-12 voor komen. De bezoekers schoten daarna wel wakker en kwamen terug tot 23-23. Een goed spelende Steven Hollez besliste met een killblock de tweede set (23-25) in het voordeel van de bezoekers. In de derde set haalde de thuisploeg nog alles uit de kast en na een aanvallende misser van Meek kwam Webis ook 8-6 voor. Niet veel later stond het wel terug gelijk na een bom van Steven Hollez. Marke-Webis kon het tempo van Lendelede nog even aanhouden, maar moest na een 17-20 achterstand toch de rol lossen. De thuisploeg kon de eerste matchbal nog wegwerken, maar moest zich na een keiharde aanval van Verhelst met 21-25 gewonnen geven. (JDH)