VT Marke-Webis wint zwakke partij bij Kapellen

Redactie KW

Marke-Webis moest dit weekend op bezoek bij Global Wineries Kapellen. De ploeg uit Antwerpen miste heel wat spelers en dat was te zien aan de wedstrijd. Marke-Webis won met 1-3, maar speelde zelf ook zeer zwak.


Marke-Webis begon zeer zwak aan de partij. Heel wat fouten aan de opslag en de aanval zorgden meteen voor een 8-4 voorsprong voor Kapellen. Marke-Webis vond niet direct een antwoord, maar knokte zich met gevechtsvolleybal terug in de set. Het niveau lag nog altijd zeer laag, maar de West-Vlamingen gingen erop en erover en kregen zo twee setballen bij 22-24. De ploeg van Jan Van Huffel kon de set niet afmaken, dus Kapellen liet het nog wat langer duren. Marke-Webis kreeg uiteindelijk nog zes setballen tegen maar won in extremis met 29-31.

Missers

Ook in de tweede set lag het niveau laag. Marke-Webis maakte opnieuw veel missers, maar Kapellen kon nooit echt afstand nemen. Jan Van Huffel bracht Emmerson Debusschere en Sammy Jouret in de ploeg en het spel begon te keren. De West-Vlamingen speelden opnieuw goed volleybal en wonnen uiteindelijk makkelijk met 20-25.

Jouret en Emmerson bleven staan in de derde set, maar dat had niet het gewenste effect voor Marke-Webis. De ploeg begon opnieuw heel zwak aan de set en stond halverwege al 16-8 achter. De fouten stapelden zich opnieuw op en Kapellen kon deze keer wel profiteren. Met een 25-17 setwinst kwam er opnieuw wat leven in de partij.

Rode kaart

In de vierde set kwamen Gil Vincart en Olivier Coussens op het veld en Marke-Webis begon goed te volleyballen. Deze keer werden er heel wat minder fouten gemaakt en liepen de West-Vlamingen snel enkele punten uit. Aan de eerste time-out stond het al 4-8. Halverwege de set kreeg de passeur van Kapellen nog een rode kaart, waardoor de ploeg volledig kraakte. Marke-Webis maakte het af en won de laatste set met een duidelijke 9-25.

Brecht Plasman: “Aansluiting bovenaan”

Speler van Marke-Webis, Brecht Plasman, was niet tevreden met het geleverde spel: “Ik denk dat we ons mentaal wat laten vangen hebben omdat Kapellen niet op zijn best stond. De eerste twee sets wonnen we zonder goed te spelen en over het algemeen gezien was de wedstrijd gewoon niet goed genoeg. Ik ben natuurlijk blij dat we de drie punten mee naar huis nemen, want ze zijn heel belangrijk voor de aansluiting bovenaan. De komende weken zal het wel beter moeten. Eerst moeten we tegen Mendo Booischot en daarna tegen leider Amigos Zoersel. Tegen Booischot zal het heel belangrijk zijn, als we daar winnen moeten we gaan voor een derde of een vierde plaats. Het zal dan natuurlijk wel beter moeten dan vandaag.”

(SB – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier