VT Marke-Webis opent meteen met een topper tegen VC Puurs

"Vooral de tweede helft van 2017 was een voltreffer", aldus trainer Jan Van Huffel. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het openingsweekend van het nieuwe jaar is direct erg belangrijk voor Marke-Webis, dat zondag in eigen zaal Puurs mag ontvangen. De fusieclub staat op de tweede plaats met drie punten voorsprong op de Antwerpenaars, maar trainer Jan Van Huffel is niet helemaal zeker of zijn team al klaar is voor de clash.

“Zo’n eerste wedstrijd na een onderbreking van drie weken kan altijd alle kanten uitgaan”, vindt Van Huffel. “Na sommige voorbije trainingen twijfelde ik of mijn jongens al opnieuw kunnen aanknopen met hun beste niveau in een topmatch. Maar allicht zal dat ook bij de bezoekers het geval zijn, want ook zij stonden toch een hele poos op non-actief. In die zin strijden we met gelijke wapens.”

Marke-Webis speelde in oktober al in eigen zaal tegen Puurs in bekerverband. Na een beklijvend duel, dat het met 3-2 won, mochten de jongens van Van Huffel aan het feest. “Al was het toen een wedstrijd met twee gezichten”, herinnert de coach zich nog. “We kwamen 0-2 achter omdat we aanvallend nergens stonden, maar gaandeweg kwamen we erdoor. Puurs kon toen geen beroep doen op de buitenlander Goran Isek, maar ik verwacht hem zondag wel op het parket.”

“Promoveren als de kans zich voordoet? Als het van mij afhangt wel” – Jan Van Huffel

Jan Van Huffel moet het zien te rooien zonder Lander Vandecaveye, die opnieuw sukkelt met de knie en mogelijk lange tijd aan de kant moet blijven. “Jammer, maar het is niet anders. We speelden in het verleden ook al goede matchen zonder hem. Het is aan de andere jongens om stappen voorwaarts te zetten en om zich te tonen. Neil Oerlemans en Louis Vandecaveye bijvoorbeeld hebben in 2017 al getoond dat ze daartoe in staat zijn.”

Van Huffel kan alleen maar tevreden terugblikken op het voorbije jaar. “Vooral de tweede helft van 2017 was een voltreffer. Enige minpuntjes zijn de riante voorsprong die we tegen Menen uit handen gaven in de Belgische beker en de makke thuismatch tegen Achel waarin we onze voet nooit naast de Limburgers konden zetten.”

Dubbel gevoel

Achel speelde al twee jaar op rij kampioen, maar weigerde telkens de promotie. “Daar heb ik een dubbel gevoel bij”, weet Van Huffel. “Aan de ene kant is dat hun goed recht, maar anderzijds vraag ik me dan wel af waarom ze zich jaar na jaar versterken met spelers die gerust nog kunnen meedraaien in de Liga A. Ik hoop dat ze dit keer wel de overstap zullen wagen, anders blijft het toch een vreemde en zelfs ongezonde situatie.”

Zou Marke-Webis dan wel promoveren als de kans zich zou voordoen? “Als het van mij afhangt wel”, hoeft Van Huffel niet lang na te denken. “Maar allicht zijn er andere mensen binnen de club die daar anders over denken.” (MPM)

Zondag 7 januari om 17 uur: VT Marke-Webis Wevelgem – VC Puurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier