VT Marke-Webis A knokt zich voorbij Waasland Kruibeke

Marke-Webis won afgelopen weekend opnieuw in Liga B. Deze keer was Waasland Kruibeke een maatje te klein voor de mannen van Jan Van Huffel.

In de eerste set was Marke-Webis direct op toerental. Met goed volleybal en hoge druk liepen ze snel enkele punten uit. Waasland Kruibeke kon het gat niet meer dichten en moest de eerste set aan de West-Vlamingen laten. Het werd 17-25.

Na een hele goeie eerste set viel Marke-Webis volledig stil. Met heel veel missers aan de opslag, receptie en aanval nam Kruibeke snel een voorsprong. Marke-Webis gaf minstens twaalf punten weg door de vele fouten die ze maakten. De concentratie was zoek en Waasland Kruibeke zette de bordjes op 1-1 met een 25-23-setstand.

In de derde set was de scheidsrechter kop van jut. Na enkele discutabele beslissingen begon de match te escaleren. Marke-Webis haalde niet hun beste niveau en Waasland Kruibeke toonde zich heel sterk in de aanval. Na een spannende set werd het opnieuw 25-23.

Marke-Webis leek uitgeteld, maar herpakte zich in de vierde set. De West-Vlamingen voelden dat ze de wedstrijd uit handen aan het geven waren. Na de eerste time-out stond Marke-Webis nog 8-5 achter, maar met gevechtsvolleybal knokten ze zich terug in de wedstrijd. Deze keer waren de bordjes omgedraaid, het werd 23-25.

In de beslissende set had Marke-Webis het mentale voordeel. Hoewel ze opnieuw sterk begonnen stonden ze bij de eerste kantwissel nog 8-6 achter. Direct daarna sloegen ze terug en maakten ze gelijk. Marke-Webis ging door op hun elan en sloeg een kloof van drie punten. Waasland Kruibeke kon geen weerwerk bieden en met een zeer goeie verdediging en veel beter spel won Marke-Webis ook de laatste set met 11-15.

Marke-Webis begon heel goed aan het seizoen, maar liet zich dan wat wegzakken. De West-Vlamingen lijken zich nu toch herpakt te hebben. Met al heel wat toppers achter de rug kunnen ze terug beginnen klimmen in het klassement. (SBH)