VT Marke troeft B&W Lendelede af in beker van West-Vlaanderen

De spelers van VT Marke tonen hun beker trots aan hun supporters. © GD
Redactie KW

Het eerste treffen van maandagmiddag was er een tussen de nummer vier en nummer vijf van de Liga B in onze nationale competitie. In de rangschikking stond Lendelede net een plaatsje boven Marke met amper een punt voorsprong. In hun onderlinge confrontaties wonnen beide ploegen hun thuiswedstrijd. Marke met 3-0 en Lendelede met 3-1.

Aarzelend begin van Lendelede dat snel 4-1 achter kwam. Een reeks van Lendelede zette plots 7-10 op het bord mede door plotse foutjes in de verdediging van Marke en het uitstekende Lendeleedse blok. Time out bracht geen soelaas voor Marke en Lendelede stoomde door naar 10-17. Er was geen kruid gewassen tegen het goede aanvalsspel van onder meer Jan Verhelst en Joppe Paulides. Thomas Vandenberghe bezorgde Lendelede de eerste setbal die de goeie bleek. De opslag van Joppe Paulides werd tegen de zoldering gewerkt en de 0-1 was een feit.

Lendelede begon het best aan de tweede set met mooi aanvallend spel van Paulides en Vandenberghe (2-5). Marke kwam even terug tot 6-6 via Gil Vincart. Dan begon een periode van rommelig volleybal met fouten aan beide zijden. Het ging van 10-12 naar 13-13. Een heerlijk blok van Vandendriessche en Baveye bracht Marke zelfs terug aan de leiding 16-15. Nog een blok van Dewispelaere gaf Marke een kloof van vier punten (20-16). Paulides en Vanooteghem gingen naar de kant voor Lendelede en Yves Kruyner en Jeroen Balduyck kwamen in de ploeg bij Lendelede. Maar Marke stoomde door naar zijn eerste setbal bij en bij 24-20 klopte Paulides de bal buiten.

De derde set was van betere makelij. Beide teams verzorgden beter hun receptie waardoor de aanvallen hun doel niet misten aan beide zijden. Bij 8-7 viel de eerste time-out voor Lendelede maar het spel bleef over en weer gaan. Het eerste kleine kloofje (11-14) was voor Lendelede met een bij momenten niet te stoppen Paulides. Maar Marke knokte zich terug in de wedstrijd met enkele uitstekende blokken van Dewispelaere en Coussens. Het was zowaar 20-20. Bij 24-23 kreeg Lendelede zijn eerste setbal maar Coussens voor Marke redde door via het blok buiten te slaan. De eerste setbal voor Marke was onmiddellijk de goeie. Paulides smashte in het blok van Coussens en de bal viel binnen, stand 2-1 voor Marke.

Geel voor Vanooteghem van Lendelede voor protest was het eerste feit in een gelijk opgaande wedstrijd waarbij iedere ploeg om de beurt wist te scoren. Bij 9-10 had Marke het geluk aan zijn kant toen de scheidsrechter een terecht punt van Lendelede niet toekende. Bij 12-10 kreeg Paulides een rode kaart en Marke het punt. Plots stond het 15-11 voor groen-zwart en toen ging het snel naar 18-14. Couch Hungenaert bracht Jan Verhelst terug in de ploeg en Lendelede kwam terug tot op 2 punten (18-16). Bij 20-18 lukte Jelle Nagels zowaar een ace. Jan Goethals serveerde de eerste setbal van Marke buiten (24-22). Ook de tweede ging verloren doordat Vandecaveye in het net smashte. Het was Tom Beuselinck die de 24-24 op het bord bracht maar luttele seconden later was daar het vijfde setpunt. Dit was het goede, een blok van Korneel Vandendriessche legde de eindstand vast. 26-24 en 3-1 voor Marke.

(GD)

Finale Beker West-Vlaanderen Nationaal

VT Marke – Black&White Lendelede 3-1 setstanden : 17-25/25-20/26-24/26-24

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier