VT Lichtervelde klaar voor de topper en derby tegen Bevo Roeselare

"Bevo is dan misschien individueel sterker, wij moeten het hebben van een goede groepssfeer." © Foto Kurt
Redactie KW

VT Lichtervelde keerde zonder kleerscheuren terug uit Gits en kon meteen de focus leggen op dé topper tegen Bevo Roeselare. Het wordt een duel tussen de leider en de eerste achtervolger. De speelsters hopen de topper alvast opnieuw te kunnen aanvatten voor een vol huis.

“Ik denk wel dat die match beslissend wordt”, stelt Silke Vangheluwe. “We verloren al tweemaal redelijk droog tegen hen, onder meer in de beker. Al speelden we nog niet thuis tegen Bevo. Misschien kunnen we dan het verschil maken. Verliezen we driemaal tegen hen, dan zijn zij de terechte kampioen. Ik vermoed echter dat zij ook wel stress zullen hebben, want het is eveneens van moeten voor hen. De vorige wedstrijden tegen Bevo waren voor Nieuwjaar. Toen was het ook nog niet duidelijk of dat bepalend zou zijn.” Op drie speeldagen voor het einde staat VTL nog aan de leiding in tweede provinciale B. Bevo volgt op twee punten en Hermes Oostende, de tegenstander op de voorlaatste speeldag, volgt na het puntenverlies al op vier punten. “Het is de bedoeling om voor dezelfde opkomst en sfeer als in de heenwedstrijd tegen Gits te zorgen (toen zaten de sporthal en cafetaria quasi vol, red.). Ik weet niet of we nog veel meer volk op de been kunnen krijgen, maar het zou tof zijn, mocht er evenveel ambiance zijn.”

“Het was niet echt onze ambitie om kampioen te spelen. We hebben al een mooi seizoen gehad, maar als je er zo dicht bij bent, wil je er ook voor gaan om eens kampioen te spelen.”

“Vorig jaar kenden we al een goed eerste seizoen in tweede provinciale. We dachten eenzelfde seizoen te spelen. Vorig seizoen hadden we het voordeel dat de tegenstand niet meteen dacht dat wij een goede ploeg waren, aangezien we nieuw waren in tweede.”

“Voor dit seizoen had ik niet verwacht dat we op drie speeldagen voor het einde nog zouden mee strijden voor de titel. Ik denk zelfs dat het enkel nog tussen ons en Bevo Roeselare zal gaan. Mochten zij winnen, denk ik niet dat ze het nog uit handen zouden geven. Ik denk dan ook niet dat Hermes er nog over zal gaan.”

Ook in de entourage leeft de eindstrijd. “Dat is echt sjiek. Ik denk dat we ook één van de ploegen zijn die het best overeen komt en zoveel supporters mee heeft, ook op verplaatsing. Bevo is individueel misschien sterker, maar wij moeten het dan misschien iets meer van onze goede sfeer hebben. We hebben er zaterdag alvast zin in. Het is het moment om te stunten tegen Bevo, dat misschien iets sterker is, maar zij zullen ook stress hebben”, weet Silke Vangheluwe. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier