VT Lendelede onderuit tegen een verDuveld sterk Puurs

Bart Hungenaert geeft richtlijnen : Hans Vanooteghem, Jonathan Vanderplas, Joppe Paulides en Jan Verhelst luisteren toe. (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

VT Lendelede won afgelopen weekend de derby bij Marke-Webis, woensdagavond kwam titelkandidaat Duvel Puurs op bezoek en die lieten zien dat ze heel wat in hun mars hadden. In de eerste twee deelperioden werd de thuisploeg overklast. In een superspannende derde set gingen de Lendeleedse spelers enkele keren in de clinch met de ref, maar moesten ze uiteindelijk het hoofd buigen met 29-31.

De eerste twee sets waren duidelijk voor de bezoekers. Die hadden op een woensdagavond op een verre verplaatsing om 21 uur toch behoorlijk wat volk meegebracht. Het werd tweemaal 18-25, voor Lendelede was het de schade beperken. Maar wie aan een totale walk-over had gedacht kwam bedrogen uit.

In de derde set nam Lendelede aanvankelijk lichtjes de bovenhand, daarna ging het vooral erg gelijk op : 8-8, 12-12, 16-16, 25-25, 28-28 en uiteindelijk 29-31. Puurs toonde zich een enthousiaste tegenstander die niet voor niks titelambities koestert. De Lendeleedse spelers ging enkele keren verbaal verhaal halen bij de ref na wat discutabele beslissingen. Het resulteerde in… een gele kaart voor setter Hans Vanooteghem. Zaterdag speelt Lendelede opnieuw thuis, dit keer tegen Kapellen. Puurs deelt met het maximum van de punten de leiding met Achel, ook Lendelede telt negen eenheden maar verzamelde die wel in vier wedstrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier