VT Lendelede klopt VKt Torhout in volleybalderby bij de dames in Liga B

Melanie Vercaempt en Celine Platteeuw van VKT blokken op Julie Coussens. © VDB
Redactie KW

Lendelede maakte in eigen huis zijn favorietenrol waar en versloeg Torhout met 3-0. De setstanden waren 25-20, 25-21 en 25-17.

Na de promotie van VKt Torhout spelen er dit seizoen twee West-Vlaamse clubs bij de dames in Liga B. VT Lendelede en VKt waren tot twee jaar geleden overigens ook al concurrenten in de top van eerste divisie. Nu was de favorietenrol duidelijk voor het versterkte Lendelede, dat de competitie startte met 8 op 9. Promovendus VKt daarentegen kreeg van de kalendermakers een zware start voorgeschoteld en haalde tot dusver één punt.

Sterke start voor VKt in sets één en twee

Torhout begon goed aan de partij (1-3) en kon het snelle en krachtige spel van de thuisploeg volgen tot aan de tweede technische time-out (16-15). Lendelede maakte in de eindfase van de openingsset het verschil met enkele snelle middenaanvallen: 25-20.

VKt begon ook de tweede set overtuigend (3-5), maar kreeg daarna acht punten op rij om de oren. Lendelede liet de bezoekers aanvankelijk terugkeren van 11-5 tot 11-9, maar liep daarna alsnog tot 16-10 uit. Torhout knabbelde aan de achterstand en keerde terug tot op twee puntjes (23-21), maar de thuisploeg bleef koelbloedig genoeg om de set met 25-21 af te ronden.

VT Lendelede gedeeld tweede met 11 op 12

In set drie was het Lendelede dat de beste start nam (2-0), maar dankzij de hoge opslagdruk nam Torhout bij 3-6 het commando over. Lendelede kon het tempo echter opvoeren en was niet van plan een vierde set toe te staan. Via 13-10 en 16-13 ging de thuisploeg vlot door tot 25-17.

Met 11 op 12 staat VT Lendelede momenteel gedeeld tweede in Liga B. VKt Torhout staat met 1 op 12 gedeeld voorlaatste, maar kan vooral uitkijken naar de partij van komend weekend. In de thuiswedstrijd tegen VC Olne Montagnards – dat eveneens 1 op 12 haalde tot dusver – hoopt het team ongetwijfeld een eerste competitiezege te boeken.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier