VT Kortrijk B lijdt tweede seizoensnederlaag

Wout Balcaen: "We vergeten soms kansen af te maken." © KDS
Redactie KW

In derde provinciale van het herenvolleybal leed VT Kortrijk B afgelopen weekend zijn tweede nederlaag van het seizoen. In eigen huis verloor het met 0-3 tegen Oudenburg-Gistel.

“We maakten nooit aanspraak op meer”, geeft spelverdeler Wout Balcaen eerlijk toe. “Oudenburg-Gistel was meer dan een maatje te groot. Veel van die jongens waren twee koppen groter en smashten veel harder. Verdedigend maakten we ook te veel fouten. Een logische en verdiende nederlaag was het gevolg.”

Het was pas de tweede nederlaag voor VTK B dit seizoen en dat is opvallend, want vorig seizoen bengelden de Kortrijkzanen onderaan het klassement. “We zijn heel goed bezig. Met een zevende plaats zijn we voorlopig meer dan tevreden. Maar natuurlijk hoop je altijd op meer. Wie weet behoort de top vijf wel tot de mogelijkheden. Alleen dat tikkeltje ervaring ontbreekt nog. We vergeten soms kansen af te maken, terwijl ervaren ploegen daar beter mee omgaan. Maar we zijn een jong team en zetten elk seizoen enkele stappen vooruit.”

Stunten in Koekelare

Bij VTK is Wout een van de vaste spelverdelers. “Ik krijg veel speelkansen, maar dat kan iedereen zeggen. Onze coach Marc Devlieger pint zich niet vast aan een basisploeg. Hij wisselt vaak en dat houdt iedereen scherp.”

Komend weekend wacht de lastige verplaatsing naar Koekelare. Die ploeg staat momenteel op een vierde plaats met twee punten meer dan VTK. Bij een vlotte overwinning duiken de Kortrijkzanen waarschijnlijk de top vijf binnen. “Vorig seizoen verloren we zowel uit als thuis tegen Koekelare, maar dat ligt achter ons. Het wordt een moeilijke partij, maar we willen snel weer aansluiten met een zege. We mogen niet denken dat we op voorhand al verloren zijn, want dan heeft spelen weinig zijn. Als we ons beste niveau halen, dan kunnen we voor een stunt zorgen”, besluit Wout Balcaen vol vertrouwen. (JDH)

Zaterdag 28 oktober om 20.30 uur: VC Apollo Koekelare – VT Kortrijk B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier