VT Gullegem A keert als kampioen terug naar eerste provinciale

Het Bekaert Sportcentrum was voor de gelegenheid volgestroomd met Gullegemse supporters. © BDG
Redactie KW

Met nog drie speeldagen voor de boeg hebben de dames van VT Gullegem A zich zondagmiddag tot de autoritaire kampioen gekroond in tweede provinciale A.

Op bezoek bij staartploeg Davoz Zwevegem A klaarden de speelsters van trainer Frank Lobel de klus in drie sets (18-25, 23-25 en 13-25). Na een jaartje afwezigheid keert VTG zo terug naar de hoogste provinciale reeks.

Met nog maar één nederlaag (in intussen 19 matchen) op het conto was het al enkele weken niet meer de vraag “of”, maar “wanneer” Gullegem kampioen zou spelen. Mits 0-3- of 1-3-winst tegen Davoz Zwevegem konden dichtste achtervolgers DVM Moorsele A en Vosta Staden de leiderstroon niet meer overnemen. En zo geschiedde…

Het Bekaert Sportcentrum was voor de gelegenheid volgestroomd met Gullegemse supporters. Na een relatief makkelijke eerste (18-25) en een felbevochten tweede set (23-25), werd de polonaise al ingezet in de tribunes. De derde set was een formaliteit: bij 13-24 kon Ine Vandepoele het kampioenenfeest op gang smashen.

De moeders van de speelsters zetten de festiviteiten luister bij met zelfgemaakte kampioenenshirts. Uiteraard werd coach Frank Lobel ook nog op een nat pak getrakteerd. Het feestje werd uiteindelijk voortgezet in het Zwevegemse Funkafee. Tijdens de laatste thuismatch tegen Davo Wevelgem B volgt nog een hulde.

(BDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier