VT Diksmuide pakt titel in tweede provinciale B

© Foto SB
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

De eerste damesploeg van VT Diksmuide verzekerde zich zaterdagavond met een 0-3-zege bij Jumpers Middelkerke van het kampioenschap in tweede provinciale B.

De titelstrijd in tweede provinciale B kende dus al op de voorlaatste speeldag zijn ontknoping, maar het werd uiteindelijk een scenario waar nagenoeg niemand rekening mee had gehouden. Hermes Oostende C volgde op 2 punten van leider VT Diksmuide en speelde om 17.30 uur bij Packo Zedelgem B. “Als we kampioen spelen zal het pas op de laatste speeldag – thuis tegen VKt Torhout C – zijn. Ik zie Hermes immers geen slippertje maken in Zedelgem”, had libero Silke Nagels vooraf nog laten optekenen.

Het ondenkbare gebeurde echter toch: Hermes C ging met 3-1-cijfers onderuit bij het nummer acht in de stand. Daardoor had VT Diksmuide in Middelkerke – het nummer zeven in de klassering – genoeg aan één punt om de champagne te mogen ontkurken.

De dames van trainer Thierry Hardy waren op hun hoede voor de verplaatsing naar Middelkerke. Thuis verloor VTD immers nog met 1-3-cijfers van de Jumpers. Al snel werd echter duidelijk dat de thuisploeg VTD nog weinig in de weg zou kunnen leggen. Van titelstress was er duidelijk geen sprake en Diksmuide stoomde in geen tijd naar de eerste setwinst door: 14-25. In set twee ging het iets moeizamer, maar met 22-25-cijfers verzekerde geel-zwart zich toen al van de titel. Zoals het een echte kampioen betaamt maakte VTD in stijl de wedstrijd af: 12-25. 0-3 en VT Diksmuide mag zich – iets vroeger dan verwacht – de kampioen in tweede provinciale B noemen.

Na een ware nek-aan-nekrace met Hermes Oostende C en Volley Bredene toonde VT Diksmuide zich in de laatste rechte lijn naar de titel het meest constant. Met slechts drie verliespartijen beukte VTD met veel regelmaat de deur naar eerste provinciale open. Binnen twee weken volgt er als toetje nog een galawedstrijd thuis tegen VKt Torhout C.

Reacties lees je vrijdag in Het Wekelijks Nieuws Veurne/Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier