VT Damme kampioen 4de provinciale

Rood-wit heeft z'n doel bereikt en mag doorstomen naar derde provinciale. © GD

Met een eenvoudige overwinning tegen Packo Zedelgem C zorgden de Damse meisjes dat de flessen ontkurkt mochten worden. Ruvo Ruddervoorde had zijn wedstrijd eerder op de avond ook gewonnen en Damme moest vol aan de bak om de titel thuis te houden.

Damme kwam echter nooit in de problemen. De dames voerden allemaal hun taken uitstekend uit en Zedelgem wist in de eerste set even niet van welk hout pijlen te maken. In een mum van tijd stond het 7-1 voor de thuisploeg en die stoomden rustig door naar 25-10. Iets meer weerwerk in de tweede set van Zedelgem maar de opslagdruk van Damme zorgde voor onoverkomelijke receptieproblemen. 25-16 was het resultaat na pas 45 minuten spel. Twintig minuten later stond de eindstand 3-0 op het bord en was het doel van rood-wit bereikt.

“Dit is niet alleen de titel van ons team maar ook die van onze U17 die altijd samen met ons traint en ons scherp houdt,” stelt coach Frederiek Schrijvers, “nu naar derde provinciale en met ons aanstormend talent is onze toekomst verzekerd.”