VT Brugge C kampioen in vierde provinciale C

Redactie KW

Volley Team Brugge kon zaterdagavond zijn eerste titel van het seizoen vieren na de 3-0-zege van de C-ploeg tegen Oudenbrug.

De bezoekers uit Oudenburg hadden dit seizoen nog maar 1 wedstrijd gewonnen en Brugge had dit jaar nog maar 7 sets verloren. Mirakels bestaan, maar zaterdagavond was dat niet het geval. Het werd na een demonstratie van de thuisploeg na een klein uurtje een droge 3-0 en de flessen werden ontkurkt.

Een overgelukkige coach Michael Velasco stormde het terrein op en knuffelde zijn team bijna dood. “Vorig seizoen degradeerde deze groep vanuit derde, maar dit jaar hebben ze ongelofelijk hard gewerkt om tot dit resultaat te komen”, vertelt hij glunderend. “Het was niet evident met deze groep bestaande uit voornamelijk studenten. Soms was het harken om voldoende speelsters bij elkaar te krijgen, maar met de hulp van onze jongeren uit de U17 en de D-ploeg hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Wat ben ik blij dat we deze match voor de eerste maal dit jaar voltallig hebben kunnen afwerken. Dit is een echte kers op de taart”, besluit hij breed lachend. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier