Volleyspeelster Marie Vervaet naar de Fisec-spelen in Genk

Marie Vervaet
Redactie KW

Terwijl de schoolpoorten ondertussen al enkele weken dicht zijn, bereiden verschillende sporters zich intensief voor op de FISEC-spelen. Deze zesdaagse sportieve ontmoeting tussen 15- tot 17-jarigen uit verschillende landen vindt plaats van 14 tot 20 juli in Genk.

Naast onder andere zaalvoetbal, zwemmen, atletiek en basketbal behoort volleybal dit jaar tot het aanbod. Voor Marie Vervaet (17) uit Nieuwkerke, Jarne Andries (17) uit Ruddervoorde en Marthe Vandepoele (16) uit Ichtegem zijn deze spelen een ideale kans om kennis te maken met sporters uit andere landen.

“Ik kijk er echt naar uit om Vlaanderen te vertegenwoordigen op dit internationale schoolsportevenement. Het accent ligt niet enkel op de sportieve prestaties, maar ook op de sociale contacten met andere jongeren. Dat maakt het juist zo aantrekkelijk om erbij te zijn. Het wordt ongetwijfeld een unieke ervaring”, aldus een enthousiaste Marie Vervaet.

Over de sterkte van de andere landen heeft ze geen enkel idee. “Onze coach Yasmine Gielen heeft er echt een goed oog in dat we de finale kunnen halen. Ze is super gedreven en brengt dit over op de hele ploeg. We zijn hoe dan ook heel erg gemotiveerd om het goed te doen.”

Tussen de wedstrijden door is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en plezier. “Het is de bedoeling om zoveel mogelijk andere sporten te bekijken. Er staat ook een stadswandeling in Genk op het programma en er is ook een tweedehandsmarkt waarop de deelnemers allerlei spulletjes met elkaar kunnen uitwisselen.”

Toch wordt het ook even wennen voor de verschillende jonge sporters die geselecteerd werden voor deze FISEC-spelen. “Niettegenstaande er verschillende streekgenoten deelnemen aan het tornooi ben ik het niet gewoon om samen te spelen met meisjes die ik niet ken. Het wordt een totaal andere situatie dan bij mijn club VKt Torhout. Maar ik bekijk het als een unieke kans om bij te leren. Het is eigenlijk een hele eer te mogen deelnemen aan een evenement dat voor het eerst in 30 jaar in Vlaanderen plaatsvindt”, besluit Marie Vervaet het gesprek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier